Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία εκπαιδεύει και εξοπλίζει 2.300 Ουκρανούς στρατιώτες, ως μέρος της ταξιαρχίας Anne de Kyiv

Η Γαλλία εκπαιδεύει και εξοπλίζει 2.300 Ουκρανούς στρατιώτες, ως μέρος της ταξιαρχίας Anne de Kyiv
 Συνολικά 2.300 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βορειοανατολική περιοχή Grand Est σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron

Ο γαλλικός στρατός εκπαιδεύει και εξοπλίζει την ουκρανική ταξιαρχία Anne de Kyiv στη Γαλλία, την πρώτη περίπτωση μιας ξένης χώρας που εκπαιδεύει μια ουκρανική ταξιαρχία στο έδαφός της, ανακοίνωσε το Παρίσι στις 9 Οκτωβρίου.
Συνολικά 2.300 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βορειοανατολική περιοχή Grand Est σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο Γάλλος ομόλογός του Sebastien Lecornu, μαζί με τον Macron, αναμένεται να συναντηθούν με μερικούς από τους 15.000 ουκρανούς στρατιώτες που έχει εκπαιδεύσει το Παρίσι κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που εκπαιδεύει μια πλήρη ουκρανική ταξιαρχία στο έδαφός της.
Αυτή η πρωτοβουλία είναι απαράμιλλη όσον αφορά στον αριθμό των εκπαιδευμένων στρατιωτών και τη διάρκεια της εκπαίδευσης», ανέφερε η δήλωση.
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στη Γαλλία, καθώς και στην Πολωνία.
Η εκπαίδευση διεξάγεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες στρατιωτικών επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή γαλλικού εξοπλισμού που θα παραδοθεί στον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης