Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Ο Zelensky αποκάλυψε το πρώτο όρο του «σχεδίου νίκης», όμως η Ρωσία τον έχει απορρίψει προ πολλού...

Ουκρανία - Ο Zelensky αποκάλυψε το πρώτο όρο του «σχεδίου νίκης», όμως η Ρωσία τον έχει απορρίψει προ πολλού...
Τακτικισμοί λίγο πριν την πτώση για το καθεστώς του Κιέβου
Σε μια περίεργη, αν μη τι άλλο δήλωση, ο Volodymyr Zelensy αποκάλυψε ότι ο πρώτος όρος του λεγόμενου «σχεδίου νίκης» είναι η ... ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δηλαδή ο λόγος για τον οποίο ευθύς εξαρχής ξέσπασε η σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Θα έχει η Ουκρανία θέση στο ΝΑΤΟ; Η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας θα ήταν πραγματικά βήματα προς την ειρήνη», τονίζει το ρεπορτάζ της "Strana" μεταδίδοντας κομμάτι της ομιλίας του Ουκρανού πολιτικού στη σύνοδο κορυφής «Ουκρανία - Νοτιοανατολική Ευρώπη», που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.
Νωρίτερα, ο Zelensky είχε υπογραμμίσει ότι το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας επικεντρώνεται στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και στην επιτάχυνση του τερματισμού της σύγκρουσης.
Τονίζεται ότι το έγγραφο που εκπονήθηκε δεν στοχεύει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και δεν προβλέπει παραχωρήσεις.
Σχολιάζοντας της παλινωδίςε του Κιέβου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, έχει σημειώσει ότι ούτε καν η Δύση δεν έχει ακριβή εικόνα για το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Zelensky.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη έχει επίσης επισημάνει ότι η Ρωσία θα μελετήσει το έγγραφο μόνο εφόσον εμφανιστεί σε επίσημες πηγές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ απερίσκεπτο να εμπιστεύεται κανείς τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης