Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Κυρώσεις στον γνωστό Κύπριο δικηγόρο Ανδρέα Σοφοκλέους - Οι αποκαλύψεις της Interfax Ukraine

Ουκρανία - Κυρώσεις στον γνωστό Κύπριο δικηγόρο Ανδρέα Σοφοκλέους - Οι αποκαλύψεις της Interfax Ukraine
Το διάταγμα επιβάλλει επίσης κυρώσεις στις κυπριακές εταιρείες Proteas Management Services Ltd, Proteas Trustee Services Ltd, Proteas Trustees Ltd και Proteas Consulting and Services Limited του κ. Σοφοκλέους
Ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος Ανδρέας Σοφοκλέους, «ο οποίος διατηρεί πολυάριθμες σχέσεις στην Ουκρανία», όπως και οι εργαζόμενοι του δικηγορικού του γραφείου, Andreas M. Sofocleous & Co LLC, που διατηρεί γραφεία στη χώρα, εντάχθηκαν στη λίστα κυρώσεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Interfax Ukraine, που αναμεταδίδει ο Πολίτης.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην CEO της Smart Holding, Alexey Pertin.
«Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 698 της 8ης Οκτωβρίου και απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους Χρυσόστομο, Χαρούλα και Χριστίνα Σοφοκλέους, Κωνσταντίνα Αλκιβιάδου, Χριστίνα Μιχαηλίδου, Έλενα Ιωνά, Αφροδίτη Λουκαΐδου, Νικόλ Γαροφίτα, Αγγόνα, Άννα Κορελίδου και Μενέλαο Σάζο», σημειώνει το δημοσίευμα.
«Ο Ανδρέας Σοφοκλέους και άλλοι Κύπριοι δικηγόροι στη λίστα εμφανίζονται ως δικαιούχοι ουκρανικών εταιρειών. Το όνομα του Σοφοκλέους έχει συνδεθεί με διαφορές ιδιοκτησίας γύρω από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Dynamo Κιέβου τη δεκαετία του 2000, τον τηλεοπτικό σταθμό TVi το 2013, καθώς και με πρόσφατες νομικές διαμάχες με τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ για τη διαχείριση του ξενοδοχείου President», επισημαίνει στη συνέχεια το δημοσίευμα της Interfax.
Επισημαίνεται ότι ο Κύπριος νομικός «ήταν μειοψηφικός μέτοχος της PrivatBank στη Λετονία, ενώ η εταιρεία του διαχειριζόταν το Smart Trust και το Step Trust, στα οποία ο ιδρυτής της Smart Holding, Vadim Novinsky, μεταβίβασε περιουσιακά στοιχεία στα τέλη του 2022. Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας αφαίρεσε αργότερα αυτά τα trusts από το μητρώο των τελικών δικαιούχων, υποστηρίζοντας ότι ο Novinsky προσπαθούσε να αποφύγει τις κυρώσεις που του είχαν επιβληθεί».
Το διάταγμα επιβάλλει επίσης κυρώσεις στις κυπριακές εταιρείες Proteas Management Services Ltd, Proteas Trustee Services Ltd, Proteas Trustees Ltd και Proteas Consulting and Services Limited, που ανήκουν στον όμιλο του Ανδρέα Σοφοκλέους.
Σημειωτέον ότι στις 8 Οκτωβρίου, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε δύο πακέτα κυρώσεων, στοχεύοντας «Ουκρανούς προδότες και τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, επιβάλλοντας κυρώσεις σε 57 επιχειρήσεις και 90 φυσικά πρόσωπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης