Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα - Δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας χτυπήθηκε από βλήμα

Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα - Δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας χτυπήθηκε από βλήμα
Το πλήρωμα φέρεται ασφαλές και το πλοίο συνεχίζει για τον επόμενο λιμένα προσέγγισής του
Δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας χτυπήθηκε από βλήμα αγνώστου ταυτότητας στην Ερυθρά Θάλασσα περίπου 73 ναυτικά μίλια (135 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, δήλωσε την Πέμπτη η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey, αναφέρει το Reuters.
Ο οργανισμός Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ξεχωριστά ότι έλαβε αναφορά για περιστατικό στην ίδια περιοχή, προσθέτοντας ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.
Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών/προϊόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προς το Μουσκάτ του Ομάν, χτυπήθηκε στη δεξιά πλευρά του.
Το βλήμα χτύπησε τη γέφυρα προκαλώντας μικρές ζημιές, δήλωσε η Ambrey.
Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, δύο επιπλέον βλήματα φέρεται να πυροδοτήθηκαν σε απόσταση 0,27 ναυτικών μιλίων από την αριστερή πλευρά του πλοίου.
«Η Ambrey εκτίμησε ότι το σκάφος είχε ισχυρή σχέση με το προφίλ στόχευσης των Houthi», δήλωσε η Ambrey, σύμφωνα με το Reuters.
Οι μαχητές Houthi στην Υεμένη έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 100 επιθέσεις σε πλοία που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο και λένε ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Έχουν βυθίσει δύο πλοία, έχουν καταλάβει άλλο ένα και έχουν σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις ναυτικούς, αναφέρει το Reuters.
Ο πλοίαρχος του πλοίου με σημαία Λιβερίας ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από τρία βλήματα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν πυρκαγιές ή θύματα, ανέφερε ο UKMTO σε ανακοίνωσή του.
Το πλήρωμα φέρεται ασφαλές και το πλοίο συνεχίζει για τον επόμενο λιμένα προσέγγισής του, προστίθεται στην ανακοίνωση.

liberia.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης