Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ξεκαθαρίζει: Η Ταϊβάν δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ χώρα - Δεν έχει καμία κυριαρχία

Η Κίνα ξεκαθαρίζει: Η Ταϊβάν δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ χώρα - Δεν έχει καμία κυριαρχία
Η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνει ποτέ κράτος υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, διαμηνύοντας ξεκάθαρα προς όλους τους αποδέκτες, ότι αποτελεί μέρος της Κίνας.
«Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ κράτος και δεν θα γίνει ποτέ, δεν έχει καμία απολύτως κυριαρχία.
Η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας και δεν θα είναι ποτέ ανεξάρτητη χώρα» υποστήριξε ο Mao Ning, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Lai Ching – te, του προέδρου της Ταϊβάν.
Σύμφωνα με τον Ning, «ανεξάρτητα από το τι λένε ή κάνουν ο Lai Ching – te και η κυβέρνηση του, δεν θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την ιστορική τάση προς «την αναπόφευκτη ενοποίηση της Κίνας».

Δεν μας εκπροσωπεί η Κίνα

Στην πρώτη του ομιλία για την Εθνική Ημέρα, ο Lai Ching – te υποστήριξε ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια προσάρτησης ή καταπάτησης της κυριαρχίας της Ταϊβάν.
«Η Δημοκρατία μας αναπτύσσεται και ευδοκιμεί.
Η Κίνα δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τον λαό της Ταϊβάν» υπογράμμισε ο Lai Ching – te, δεσμευόμενος ότι θα κάνει τα πάντα για να αντισταθεί στην καταπάτηση της κυριαρχίας της Ταϊβάν.

Σπάει τους δεσμούς

«Η ομιλία του Lai Ching – te έσπασε τον ιστορικό δεσμό μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και του νησιού, διεκδικώντας παράλληλα την κυριαρχία της
Επέδειξε περαιτέρω την ανόητη και σταθερή στάση του για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς και την κακόβουλη πρόθεσή του να επιδιώξει προσωπικά πολιτικά κέρδη με κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στα στενά της Ταϊβάν» τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης