Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ποια χώρα η Huawei ξεπερνά την Apple σε πωλήσεις και αποκτά παγκόσμια ηγετική θέση

Σε ποια χώρα η Huawei ξεπερνά την Apple σε πωλήσεις και αποκτά παγκόσμια ηγετική θέση
Ηγετικό ρόλο στην κινεζική αγορά έχει πλέον η Huawei
Η κινεζική Huawei ξεπέρασε τον Αύγουστο 2024 την αμερικανική Apple σε πωλήσεις smartphone στην Κίνα για πρώτη φορά εδώ και 46 μήνες, ανέφερε η South China Morning Post, επικαλούμενη στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων CINNO.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι η Huawei έγινε ηγέτιδα στις πωλήσεις των εν λόγω gadget στην Κίνα.
Σύμφωνα με την SCMP, τον Αύγουστο σημειώθηκε πτώση 12,7% σε ετήσια βάση στις εισαγωγές ξένων smartphones στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του iPhone.
Την ίδια στιγμή, οι Κινέζοι κατασκευαστές αυξάνουν την προσφορά τους σε smartphones κατά 26,7%, ήτοι 24,05 εκατ. συσκευές.
Σημειώνεται ότι η Huawei κατέλαβε μερίδιο αγοράς 17,5%, με αύξηση  7,7% σε σύγκριση με το 2023.

Ηγετική θέση στην Κίνα

Έτσι, η εταιρεία κατέλαβε ηγετική θέση στην Κίνα, η οποία έγινε βασική αγορά για αυτήν.
Νωρίτερα, η επικεφαλής του τμήματος τηλεφωνίας του δικτύου λιανικής MTS, Natalya Golitsyna, προειδοποίησε ότι τα νέα smartphone iPhone που αγοράζουν Ρώσοι στη μαύρη αγορά ενδέχεται να μην υποστηρίζουν ρωσικές κάρτες SIM.
Σημείωσε ότι τα gadget μπορεί αρχικά να διαμορφωθούν για ξένους παρόχους.
Η ειδικός επισημαίνει επίσης ότι τα smartphone που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά δεν έχουν επίσημη εγγύηση.
Ως εκ τούτου, επεσήμανε η Golitsyna, σε περίπτωση βλάβης, ο χρήστης θα πρέπει να επισκευάσει το gadget με δικά του έξοδα.
Πριν από αυτό, οι ειδικοί του iFixit ανέφεραν ότι το νέο iPhone 16 αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο επισκευάσιμο smartphone στην ιστορία της Apple.
Οι μηχανικοί που μελέτησαν τη σχεδίαση του iPhone 16 και τις συστάσεις της Apple για τη συντήρηση του smartphone κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα gadget είναι τα πιο εύκολα στην επισκευή και στη συντήρηση σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης