Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τη Ρωσία και η Τουρκία μπλοκάρει την πλατφόρμα μηνυμάτων Discord – Tunc (Υπ. Δικαιοσύνης): Προστατεύουμε τα παιδιά μας

Μετά τη Ρωσία και η Τουρκία μπλοκάρει την πλατφόρμα μηνυμάτων Discord – Tunc (Υπ. Δικαιοσύνης): Προστατεύουμε τα παιδιά μας

Οι λόγοι που η Τουρκία μπλόκαρε την εφαρμογή

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων Discord μετά από δικαστική απόφαση μετά την άρνηση της πλατφόρμας να κοινοποιήσει πληροφορίες που ζητούσε η κυβέρνηση, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή infotech της χώρας στις 9 Οκτωβρίου.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Tunc δήλωσε ότι ένα δικαστήριο στην Άγκυρα αποφάσισε να αφαιρέσει την πρόσβαση από την Τουρκία στο Discord που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, λόγω επαρκών υποψιών ότι έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα της «σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και άλλα σοβαρά».
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους νέους και τα παιδιά μας από τις επιβλαβείς δημοσιεύσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου που συνιστούν εγκλήματα.
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ προσπάθειες να κλονίσουν τα θεμέλια της κοινωνικής μας δομής», είπε επίσης ο Tunc σε ανάρτησή του στο X.
Η απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης έρχεται μετά την οργή του κοινού που προκλήθηκε από τη δολοφονία δύο γυναικών που διέπραξε ένας 19χρονος νωρίτερα αυτό το μήνα.
Μετά το περιστατικό, περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ότι ορισμένοι χρήστες του Discord επαίνεσαν τη δολοφονία.
Αυτό οδήγησε σε δημόσια οργή κατά ορισμένων κοινοτήτων στην πλατφόρμα.

Όπως η Ρωσία

Στις 8 Οκτωβρίου, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας μπλόκαρε επίσης το Discord για παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας, αφού προηγουμένως είχε επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία επειδή δεν κατάργησε απαγορευμένο περιεχόμενο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η Ρωσία έχει διατάξει εδώ και αρκετά χρόνια ξένες τεχνολογικές πλατφόρμες να αφαιρέσουν περιεχόμενο που θεωρεί παράνομο, επιβάλλοντας σχετικά μικρά αλλά τακτικά πρόστιμα όταν ορίζει ότι οι εταιρείες δεν συμμορφώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης