Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στραπάτσο ... Milton στην αμερικανική οικονομία - Ζημιές δεκάδων δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από τον τυφώνα

Στραπάτσο ... Milton στην αμερικανική οικονομία - Ζημιές δεκάδων δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από τον τυφώνα
Ο Chuck Watson, ειδικός από το Enki Research, υπολόγισε τις απώλειες από τον τυφώνα Milton σε ένα εύρος μεταξύ 60 και 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων
O τυφώνας Milton ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με ανάλυση του διεθνούς δικτύου Bloomberg.
Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη φυσική καταστροφή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Chuck Watson, ειδικός από το Enki Research, υπολόγισε τις απώλειες από τον τυφώνα Milton σε ένα εύρος μεταξύ 60 και 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αρχικά, προβλεπόταν ότι ο τυφώνας θα έφτανε στην κατηγορία 6, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Ωστόσο, το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, η έντασή του υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, και το επικίνδυνο σενάριο που φοβόντουσαν οι μετεωρολόγοι δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.
Ο τυφώνας Milton, ο οποίος μαίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει εξασθενήσει και τώρα αντιστοιχεί στην τρίτη κατηγορία της κλίμακας Saffir-Simpson.
Είναι επίσης γνωστό ότι η φυσική καταστροφή έχει χάσει την αρχική της ισχύ, ούσα τώρα πιο αδύναμη από τον προηγούμενο τυφώνα "Helen", ο οποίος είχε πλήξει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ με ταχύτητες που ανέρχονταν έως και τα 220 χλμ/ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης