Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε θάνατο για διαφθορά καταδικάστηκε ο πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας... με αναστολή

Κίνα: Σε θάνατο για διαφθορά καταδικάστηκε ο πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας... με αναστολή
Ο Fan Yifei αποδέχθηκε δωροδοκίες εξαιρετικά μεγάλου ποσού
Σχετικά Άρθρα
Σε θάνατο με διετή αναστολή για την κατηγορία της δωροληψίας, καταδικάστηκε ο πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBoC), Fan Yifei.
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Fan Yifei βρέθηκε ένοχος για το ότι αποδέχθηκε παρανόμως ιδιοκτησία αξίας άνω των 386 εκατ. γιουάν (περίπου 50 εκατ. ευρώ), επωφελούμενος από τις ανώτερες θέσεις που κατείχε στην κεντρική τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων η China Construction Bank.
Μετά τη διετή αναστολή, η θανατική καταδίκη θα μετατραπεί σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής, ανακοίνωσε το δικαστήριο στην επαρχία Χουμπέι.
«Ο Fan Yifei αποδέχθηκε δωροδοκίες εξαιρετικά μεγάλου ποσού, οι περιστάσεις των εγκλημάτων του ήταν εξαιρετικά σοβαρές, ο κοινωνικός αντίκτυπος ήταν υπερβολικά αρνητικός και τα συμφέροντα του κράτους και του λαού υπέστησαν εξαιρετικά βαριές απώλειες», ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Ο 60χρονος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας του προέδρου Xi Jinping κατά της διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης