Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αμερικανικά UAV PD-2 για να επιτεθούν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Maykop

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αμερικανικά UAV PD-2 για να επιτεθούν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Maykop
Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, όταν ένα από τα drones εντοπίστηκε από συστήματα αεράμυνας

Χθες το βράδυ 9/10, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Maykop χρησιμοποιώντας αμερικανικά drones PD-2.
Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, όταν ένα από τα drones εντοπίστηκε από συστήματα αεράμυνας.
Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης δράσης της αεράμυνας, η συσκευή καταρρίφθηκε και έπεσε σε χωράφι κοντά στο χωριό Rodnikovy, γεγονός που κατέστησε δυνατή την αποφυγή σοβαρών συνεπειών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το drone ήταν φορτωμένο με 19 κιλά εκρηκτικά και ταξίδεψε περίπου 500 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα πριν καταστραφεί. Τα εν λόγω drones είναι ικανά να ταξιδέψουν έως και 1000 km, γεγονός που τα καθιστά σοβαρή απειλή.
Τα ίδια drones χρησιμοποιήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις για να επιτεθούν στη Μόσχα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά τον εντοπισμό του drone και την εξάλειψη της απειλής, οι αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους της περιοχής από το χωριό Rodnikovy για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εκκένωση επηρέασε περίπου 1300 άτομα, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά. Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους τοποθετήθηκαν προσωρινά στο χωριό Khanskaya, όπου δημιουργήθηκε ένα προσωρινό κέντρο φιλοξενίας για αυτούς. Κάποιοι από τους κατοίκους επέλεξαν να μείνουν προσωρινά σε συγγενείς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης