Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μέλλον της Ουκρανίας είναι βγαλμένο από την ... ελληνική ιστορία - «Ο εξόριστος Zelensky θα κυβερνάει από το Λονδίνο»

Το μέλλον της Ουκρανίας είναι βγαλμένο από την ... ελληνική ιστορία - «Ο εξόριστος Zelensky θα κυβερνάει από το Λονδίνο»
Εξόριστη κυβέρνηση του ... Λονδίνου εκτιμούν ότι θα έχει η Ουκρανία οι αναλυτές Macgregor και Μερκούρης
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, θα διαφύγει από την Ουκρανία μετά την ήττα από τη Ρωσία, λαμβάνοντας τις σχετικές οδηγίες από τους δυτικούς εντολείς του, τόνισε με νόημα ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas MacGregor, σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube  Daniel Davis/Deep Dive.
«Ο Zelensky είναι μια αξιόπιστη μαριονέτα για τη Δύση», επεσήμανε σχετικά ο MacGregor.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου θα παίξει τον ρόλο του μέχρι τη στιγμή που, κατόπιν εντολών της CIA ή της MI6, θα επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Λονδίνο και από εκεί θα μεταφερθεί κάπου αλλού μαζί με ορισμένους από τους εγκληματίες συμπατριώτες του.
Ο συνταγματάρχης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι -ως αποτέλεσμα αυτού του σεναρίου- ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με πολυτέλεια, ενώ η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ερείπια.
Αυτό είναι απλώς μια ... τραγωδία, κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
Παρόμοια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Βρετανός αναλυτής Αλεξανδρος Μερκούρης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Zelensky σχεδιάζει να διαφύγει μετά την ήττα του στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Γι’ αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενδιαφέρεται περισσότερο για το σχέδιο διαφυγής του του παρά για τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, σημείωσε ο αναλυτής.
Ο Merkuris θεωρεί ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου σκέφτεται όχι μόνο τη μελλοντική διαφυγή του, αλλά και τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στο εξωτερικό, με σκοπό να συνεχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση από τους λεγόμενους «συμμάχους» ή «εταίρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης