Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Εσθονία ακολουθεί το παράδειγμα του Zelensky και κηρύσσει πόλεμο στην Ορθόδοξη Εκκλησία

H Εσθονία ακολουθεί το παράδειγμα του Zelensky και κηρύσσει πόλεμο στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Στόχος της κυβένρησης του Ταλίν η διακοπή των δεσμών της EOC με τη Ρωσική Εκκλησία
Τα χνάρια των Ουκρανών ακολουθούν οι εσθονικές αρχές, καθώς ασκούν αφόορητη πίεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας (EOC) προκειμένου να διακόψει τους θρησκευτικούς και νομικούς της δεσμούς με τη Ρωσική Εκκλησία.
Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών της βαλτικής χώρας, Tarmo Miilits, ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ότι οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της Εκκλησίας πρέπει να επανεξεταστούν, καθώς δεν τον ικανοποίησαν.
Για παράδειγμα, ο ίδιος δεν εγκρίνει την αναφορά στο έγγραφο του Τόμου του Πατριάρχη Αλέξιου Β', βάσει του οποίου η EOC έγινε αυτοδιοικούμενη μονάδα εντός του Πατριαρχείου Μόσχας το 1993.
Επιπλέον, το νέο όνομα «Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας» (χωρίς την προσθήκη «ΠΜ», δηλαδή Μόσχας Πατριαρχείο) είναι παρόμοιο με αυτό της Εσθονικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο παράλληλες δομές έχουν ούτως ή άλλως "τεταμένες" σχέσεις και αυτή η εξέλιξη θα εντείνει τη διαμάχη.
Όπως μετέδιδαν νωρίτερα ρωσικά μέσα, οι αρχές της Εσθονίας προσπαθούν να εξαναγκάσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας να διακόψει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης