Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος και ασυνεννοησία στην Ουκρανία – Τον Νοέμβριο η 2η Διάσκεψη Ειρήνης λέει ο Zelensky, τον διαψεύδει το γραφείο του

Χάος και ασυνεννοησία στην Ουκρανία – Τον Νοέμβριο η 2η Διάσκεψη Ειρήνης λέει ο Zelensky, τον διαψεύδει το γραφείο του
Την Τρίτη (8/10), η σύμβουλος του Zelensky, Daria Zarovnaya, δήλωσε ότι η δεύτερη διάσκεψη η οποία αναμενόταν να διεξαχθεί στο Κίεβο τον Νοέμβριο του 2024, δεν θα πραγματοποιηθεί
Η δεύτερη διάσκεψη για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2024 ισχυρίζεται ο Volodymyr Zelensky, αν και το γραφείο του ανέφερε πρόσφατα το ακριβώς το αντίθετο.
«Η επόμενη σύσκεψη κορυφής θα είναι τον Νοέμβριο, το σχέδιο θα είναι στο τραπέζι, δεν ξέρω την ημερομηνία αλλά θα προετοιμάσουμε τα πάντα» δήλωσε ο Zelensky μετά τις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι.
Την Τρίτη (8/10), η σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Daria Zarovnaya, δήλωσε ότι η δεύτερη διάσκεψη για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία αναμενόταν να διεξαχθεί στο Κίεβο τον Νοέμβριο του 2024, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επικρίνει τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης που προωθεί η Ουκρανία ως μη ρεαλιστική και έχει επισημάνει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι εδαφικές πραγματικότητες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έθεσε τις προϋποθέσεις για την επίλυση της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από Donbass, Κherson, Zaporizhia καθώς και τη μη ένταξη του Κιέβου του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, η Ρωσία θεωρεί απαραίτητο να αρθούν όλες οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της και να καθιερωθεί ένα καθεστώς αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης