Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Πάνω από 15.000 Ουκρανοί λιποτάκτες από τις αρχές του 2024 – Στον αέρα η εκπαίδευση ταξιαρχίας στη Γαλλία

Le Figaro: Πάνω από 15.000 Ουκρανοί λιποτάκτες από τις αρχές του 2024 – Στον αέρα η εκπαίδευση ταξιαρχίας στη Γαλλία
Καταστροφική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός
Συνεχίζονται οι μαζικές λιποταξίες στον ουκρανικό στρατό, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση την εκπαίδευση της 155ης Ταξιαρχίας Συνδυασμένων Όπλων των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων στη Γαλλία, δήλωσε στο TASS ο Γάλλος συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Peer de Jong.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε σχέδια εκπαίδευσης μιας ουκρανικής ταξιαρχίας εξοπλισμένης με όπλα γαλλικής κατασκευής.
Η εφημερίδα Le Figaro επικαλούμενη στοιχεία από το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας αναφέρει, ότι πάνω από 15.000 στρατιώτες λιποτάκτησαν από τον ουκρανικό στρατό από την αρχή του έτους.
Ο Macron υποδέχθηκε τον Zelensky στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Πέμπτη (10/10/2024).
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στο έδαφος επιδεινώνεται.
Η Ουκρανία υποχωρεί μπροστά στις νέες ρωσικές τακτικές, ενώ η Ρωσία καταβροχθίζει τις ουκρανικές μονάδες είπε ο Peer de Jong.
Περιέγραψε την κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ως καταστροφική.

Καταστροφική κατάσταση

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο αριθμός των Ουκρανών λιποτακτών, «που ανέρχεται σε 5.000 στρατιώτες το μήνα», είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού. «Αυτά τα στοιχεία θέτουν υπό αμφισβήτηση τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ουκρανικής ταξιαρχίας έως και 2.000 ατόμων στη Γαλλία», πρόσθεσε.
Ο de Jong πιστεύει ότι η δημιουργία και η εκπαίδευση μιας ουκρανικής ταξιαρχίας στη Γαλλία «δεν είναι παρά απλές διακηρύξεις».
Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του, «η οικονομική πτυχή της υποστήριξης της Γαλλίας προς το Κίεβο αποτελεί εξαίρεση, επειδή το Παρίσι φαίνεται να σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια 3 δισεκ. ευρώ».
«Σαφώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Ο πόλεμος διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια», κατέληξε ο de Jong.

Εκπαίδευση της ουκρανικής ταξιαρχίας στη Γαλλία

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Macron και ο Zelensky είχαν συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.
Πριν από τη συνάντηση, ο Macron επισκέφτηκε ένα στρατόπεδο, όπου εκπαιδεύονται μέλη μιας ουκρανικής ταξιαρχίας.
Η Γαλλία σχεδιάζει να εξοπλίσει την ταξιαρχία με 128 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB και 18 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης