Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί: Σοβαρή πρόκληση εάν το Ισραήλ πλήξει τα πυρηνικά του Ιράν

Η Ρωσία προειδοποιεί: Σοβαρή πρόκληση εάν το Ισραήλ πλήξει τα πυρηνικά του Ιράν
Το Ιράν δεν έχει μεταφέρει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε στρατιωτική κατεύθυνση είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Εάν το Ισραήλ υλοποιήσει τις απειλές του και πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αυτό θα αποτελέσει μια σοβαρή πρόκληση που θα έχει συνέπειες προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Προφανώς, εάν τα σχέδια ή οι απειλές για επίθεση σε ειρηνικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν γίνουν πραγματικότητα, τότε θα πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πρόκληση» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.
Το Ισραήλ φέρεται πως έχει αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση του στο Ιράν, καθώς το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης Netanyahu συνήλθε και χθες ψήφισε επί των διαθέσιμων επιλογών για το ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση.
Από την πλευρά του το Ιράν έσπευσε να προειδοποιήσει μια σειρά από Κράτη του Κόλπου πως εάν συνδράμουν το Ισραήλ στην επίθεση του – επιτρέποντας του να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο τους – τότε δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και οι δικές τους πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα είναι ασφαλείς.

Αλλαγή πυρηνικού δόγματος

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι το Κοινοβούλιο του Ιράν εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να αποχωρήσει από τη Συμφωνία για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (ΝΡΤ) ως απάντηση στα αντίποινα του Ισραήλ.
«Προτιμάμε να μας καθοδηγούν τα γεγονότα.
Σε κάθε χώρα υπάρχουν πολιτικοί, βουλευτές, οι οποίοι εκφράζουν θέσεις που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική στρατηγική και γραμμή των κυβερνήσεων τους» είπε ο Lavrov, τονίζοντας ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ο οποίος ελέγχει αυστηρά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δεν βλέπει κανένα σημάδι ότι το Ιράν έχει αρχίσει να μεταφέρει αυτό το πυρηνικό πρόγραμμα σε στρατιωτική κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης