Τελευταία Νέα
Διεθνή

TNI: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρακολουθούσε το ρωσικό αεροπλανοφόρο Kuznetsov, θέλοντας να το βοηθήσει αν βυθιστεί

TNI: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρακολουθούσε το ρωσικό αεροπλανοφόρο Kuznetsov, θέλοντας να το βοηθήσει αν βυθιστεί
Πώς αλλάζει ο καιρός... Η αναδρομή από το 2011 και η εντολή που είχαν λάβει τότε οι ΗΠΑ
(upd) Ο 6ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρακολούθησε το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov στη Μεσόγειο το 2011, επειδή ανησυχούσε ότι το πλοίο θα βυθιζόταν, αποκάλυψε ο αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού The National Interest (TNI) Brandon Weichert.
Ο συντάκτης σημείωσε ότι το αεροπλανοφόρο - καταδρομικό ήταν το σύμβολο της «επιθυμίας της Ρωσίας να φτάσει την αμερικανική ναυτική δύναμη». Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του στη Μεσόγειο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρακολουθούσε στενά το αεροπλανοφόρο.
Οι Αμερικανοί ήταν πεπεισμένοι τότε ότι το πολεμικό πλοίο μπορούσε να βυθιστεί ανά πάσα στιγμή... Ο έκτος στόλος έλαβε μάλιστα εντολή να παρακολουθεί τον μεταφορέα και να είναι έτοιμος να βοηθήσει εάν το πλοίο κατέληγε να βυθιστεί.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ η ρωσία απάντησε.

Η εξήγηση των λόγων για την επιτήρηση του έκτου στόλου των ΗΠΑ του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov το 2011 μπορεί να θεωρηθεί θετικό σημάδι, σχολίασε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Novikov.
Σε μια συνομιλία με το Lenta.ru, απάντησε σε πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο του αμερικανικού στρατού.
Υπάρχει μια θετική πτυχή σε αυτό. Αν οι σημερινοί αντίπαλοί μας θεωρούν σημαντικό να δικαιολογηθούν για αυτό το δυσάρεστο περιστατικό για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αυτό δεν είναι κακό.
«Είναι γνωστό ότι οι όποιες συγκρούσεις, οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ακόμη και πόλεμοι καταλήγουν αργά ή γρήγορα σε συμφωνίες ειρήνης ή σε προσπάθειες επίτευξης τέτοιων συμφωνιών. Από αυτή την άποψη, αυτές οι επεξηγήσεις μπορούν να θεωρηθούν ενδιαφέρουσες», είπε ο βουλευτής.

Ο εκσυγχρονισμός του 

Όπως είπε τον Μάρτιο, ο πρώην Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Επιτελείου του Ρωσικού Ναυτικού, απόστρατος Αντιναύαρχος Vladimir Pepelyaev, ο πυραυλικός οπλισμός του βαρέως αεροσκάφους καταδρομικού Project 1143.5 Admiral Kuznetsov (TAVKR) μπορεί να εκσυγχρονιστεί.
«Πιθανότατα, τα συστήματα επιτήρησης, τα συστήματα ελέγχου της αεροπορίας, τα συστήματα αυτοάμυνας και η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας θα εκσυγχρονιστούν.
Προφανώς, το πυραυλικό σύστημα κρούσης δεν θα αποσυναρμολογηθεί προς όφελος των αεροσκαφών που βασίζονται σε αερομεταφορείς», σημείωσε.
Ο αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού Popular Mechanics Kyle Mizokami σημείωσε ότι το βαρύ αεροπλάνο καταδρομικό Admiral Kuznetsov, το οποίο είναι υπό επισκευή, είναι θεωρητικά ένα έτοιμο για μάχη.
Στη δημοσίευση έκανε λόγο για 22 αεροπλανοφόρα που ανήκουν σε 13 χώρες. Ανάμεσά τους ήταν και το ρωσικό «Ναύαρχος Kuznetsov».
Ο αναλυτής αποκάλεσε το πλοίο «σύμβολο της αναγέννησης της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλανοφόρο με εκτόπισμα 58 τόνων είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 24 μαχητικά Su-33 και MiG-29K, καθώς και έξι ελικόπτερα. «Ωστόσο, το πλοίο είναι παλιό», τόνισε ο αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού Popular Mechanics Kyle Mizokami.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης