Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ιράν σε ΗΠΑ, ΕΕ: Εμποδίζουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Putin: Είμαστε κοντά

Πυρά Ιράν σε ΗΠΑ, ΕΕ: Εμποδίζουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Putin: Είμαστε κοντά
Το Ισραήλ κάνει ότι κάνει στη Μέση Ανατολή διότι έχει πίσω του τις ΗΠΑ και την ΕΕ είπε ο Ιρανός πρόεδρος
Πυρά σε ΗΠΑ και ΕΕ ότι είναι αυτές που εμποδίζουν την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν Massoud Pezeshkian κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 11/10 με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin στο Ashgabat, στο Τουρκμενιστάν στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης.
«Τα κράτη της Ευρώπης και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής να συνεχιστούν σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.
Η κατάσταση στην περιοχή έχει γίνει κρίσιμη διότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει κανένα διεθνές νομικό και ανθρωπιστικό πλαίσιο» είπε μεταξύ άλλων ο Ιρανός πρόεδρος.

Σταματήστε τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή

Επιπλέον, ο Pezeshkian κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.
«Θα ήθελα να πω στο Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους, σταματήστε να βομβαρδίζετε κτίρια κατοικιών, ανθρώπους που δεν έχουν ήδη τίποτα.
Το Ισραήλ έχει παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες.
Και το κάνει αυτό διότι γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι από πίσω του», είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

Putin: Έχουμε παρόμοιες θέσεις

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υποστήριξε ότι η Ρωσία και το Ιράν εργάζονται ενεργά στη διεθνή σκηνή και συχνά έχουν παρόμοιες εκτιμήσεις για τα γεγονότα.
«Δουλεύουμε ενεργά μαζί στη διεθνή σκηνή και οι εκτιμήσεις μας για τα τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο είναι συχνά πολύ κοντινές» είπε ο Putin στην πρώτη συνάντηση του με τον Pezeshkian, η οποία πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή καθώς αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.
Το θέμα των ισραηλινών αντιποίνων αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο προέδρων, οι οποίοι εξέτασαν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Ο Putin αναφέρθηκε και στο διμερές εμπόριο, επισημαίνοντας πως «ο εμπορικός κύκλος εργασιών παρουσιάζει ανάπτυξη».
«Φέτος βλέπουμε μια αύξηση του εμπορικού τζίρου, αν και δεν έχει ανακάμψει από την πτώση του περασμένου έτους, αλλά η τάση είναι καλή», τόνισε ο Putin, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον Ιρανό πρόεδρο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης