Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλητικό μήνυμα στον Kim - Η Νότια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Taurus για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια

Απειλητικό μήνυμα στον Kim - Η Νότια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Taurus για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια

Ο υποηχητικός πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας Taurus KEPD 350 έχει σχεδιαστεί για καταστροφές υψηλής ακρίβειας

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ Taurus για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.
Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο πλαίσιο συνεχών πυρηνικών και πυραυλικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα, αναφέρει η ιστοσελίδα Yonhap.
Εκπαιδευτικές εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ Taurus πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 10 Οκτωβρίου από μαχητικά F-15K.


Polish_20241011_110752031_1.jpg

Οι πύραυλοι πέταξαν 400 χιλιόμετρα και έπληξαν επιτυχώς προκαθορισμένους στόχους στην Κίτρινη Θάλασσα, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας.
Σημειώνεται ότι τα πολεμικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν για τελευταία φορά πυραύλους κρουζ Taurus το 2017 ως απάντηση στην έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι εάν αυτός ο πύραυλος κρουζ εκτοξευθεί από μια περιοχή κοντά στη Σεούλ, είναι ικανός να πλήξει οποιοδήποτε σημαντικό αντικείμενο σε όλη την επικράτεια της Βόρειας Κορέας εντός 15 λεπτών.
Η ικανότητα του πυραύλου Taurus να διαπερνά τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα του επιτρέπει να χτυπά ακόμη και υπόγειες αποθήκες.

Polish_20230807_145336883-1_1.jpg

Εκτός από τις εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ Taurus, η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι πραγματοποίησε άσκηση αναχαίτισης πυραύλων κρουζ με μαχητικά αεροσκάφη F-35A και KF-16.
Ο υποηχητικός πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας Taurus KEPD 350 έχει σχεδιαστεί για καταστροφές υψηλής ακρίβειας σε προστατευμένους εχθρικούς στόχους σε εμβέλεια έως και 500 km.
Ο πύραυλος βάρους 1400 κιλών και μήκους 5 μέτρων αναπτύχθηκε από την Taurus Systems GmbH, μια κοινοπραξία μεταξύ της MBDA Deutschland και της σουηδικής εταιρείας Saab Bofors Dynamics AB.
Η Νότια Κορέα έχει παραγγείλει συνολικά περισσότερους από διακόσιους πυραύλους Taurus KEPD 350K για την αεροπορία της από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης