Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arild Gram (ΥΠΑΜ Νορβηγίας): Είμαστε σε πόλεμο, διαθέτουμε 90 εκατ. δολάρια σε μαζική παραγωγή όπλων για βοήθεια στην Ουκρανία

Arild Gram (ΥΠΑΜ Νορβηγίας): Είμαστε σε πόλεμο, διαθέτουμε 90 εκατ. δολάρια σε μαζική παραγωγή όπλων για βοήθεια στην Ουκρανία

Λεφτά για… πέταμα φαίνεται πως έχει η Νορβηγία

Η Νορβηγία θα διαθέσει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας.
Αυτό ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της νορβηγικής κυβέρνησης.
Τα κονδύλια που θα διατεθούν θα κατευθυνθούν, ιδίως, στην παραγωγή όπλων στο πλαίσιο της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Πρόκειται για τέσσερα νέα έργα, ιδίως για την παραγωγή πυραυλοκινητήρων και εκρηκτικών εξαρτημάτων.
Σημειώνεται ότι όλα τα έργα στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών και την υποστήριξη της αμυντικής βιομηχανίας στη Νορβηγία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη βοήθεια της Ουκρανίας για την ενίσχυση της αεράμυνάς της.

Screenshot_1-18.jpg

Ο υπουργός Άμυνας Björn Arild Gram τόνισε ότι επί του παρόντος υπάρχει σημαντική και επείγουσα ανάγκη για αμυντικό εξοπλισμό τόσο για την Ουκρανία και τους συμμάχους της όσο και για τις εθνικές ανάγκες.
Από την άποψη αυτή, η νορβηγική κυβέρνηση θα διαθέσει έως και 967 εκατομμύρια ΝΟΚ (90 εκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει την υποστήριξη για την καινοτομία στις αμυντικές εταιρείες.
Ο υπουργός Bjorn Arild Gramm τόνισε επίσης ότι στη Νορβηγία και στην Ευρώπη γενικότερα, η παραγωγική ικανότητα της αμυντικής βιομηχανίας έχει μειωθεί μετά από μια μακρά περίοδο ειρήνης και μειωμένης ζήτησης.
Ωστόσο, η πλήρης εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απαιτεί επανεξέταση αυτής της τάσης.

cb55775c-b8c1c6e1ca9af8d43c4918589c6411db.jpg

Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία εξαρτάται από την πρόσβαση σε συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, βλήματα πυροβολικού και άλλα μέσα για να συνεχίσει την άμυνά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης