Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αποχαιρέτα την Πολωνία που χάνεις» - Ο Tusk σε συνεννόηση με την ΕΕ δημιουργεί 49 κέντρα ένταξης μεταναστών για το νέο κύμα

«Αποχαιρέτα την Πολωνία που χάνεις» - Ο Tusk σε συνεννόηση με την ΕΕ δημιουργεί 49 κέντρα ένταξης μεταναστών για το νέο κύμα

Κάθε κέντρο πρέπει να περιλαμβάνει το επαρχιακό γραφείο που είναι υπεύθυνο για τη νομιμοποίηση των κατοικιών των μεταναστών και τουλάχιστον μία ΜΚΟ

Σχετικά Άρθρα
Η πολωνική κυβέρνηση δημιουργεί 49 Κέντρα Ένταξης Αλλοδαπών (CIC) σε όλη τη χώρα, με στόχο να βοηθήσει τους νεοαφιχθέντες μετανάστες να ενσωματωθούν στην πολωνική κοινωνία, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα κέντρα, σχεδιασμένα ως «ενιαία καταστήματα», θα παρέχουν τυποποιημένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων γλώσσας, νομικής βοήθειας και ψυχολογικής φροντίδας, και θα συνεργάζονται με ΜΚΟ.
Η πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Πολωνίας, θα δημιουργήσει κέντρα σε συνεργασία με ιδρύματα στις τοπικές κοινότητες.
Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AMIF).
Κάθε κέντρο πρέπει να περιλαμβάνει το επαρχιακό γραφείο που είναι υπεύθυνο για τη νομιμοποίηση των κατοικιών των μεταναστών και τουλάχιστον μία ΜΚΟ με εμπειρία στην εξυπηρέτηση διαφορετικών πληθυσμών μεταναστών, δήλωσε η Επιτροπή.
Σε ένα δελτίο τύπου, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ περιέγραψε το είδος της βοήθειας που θα είναι διαθέσιμη για τους αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε μαθήματα γλώσσας, των προγραμμάτων πρόληψης της ενδοοικογενειακής βίας και της εμπορίας ανθρώπων και της βοήθειας για τα εργασιακά δικαιώματα.
Με λίγα λόγια ας αποχαιρετίσουμε την Πολωνία που ξέρουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης