Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Άγαλμα του Joseph Stalin ανεγείρεται στην ιστορική Vologda

Ρωσία - Άγαλμα του Joseph Stalin ανεγείρεται στην ιστορική Vologda
Το άγαλμα θα τοποθετηθεί κοντά σ’ ένα σπίτι στο οποίο ο Στάλιν ζούσε από το 1911 έως τα 1912 όταν εξορίσθηκε στην επαρχία
Σχετικά Άρθρα
Ένα νέο μνημείο για τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν πρόκειται να ανεγερθεί σύντομα σε μια πόλη της βορειοδυτικής Ρωσίας έπειτα από «εκκλήσεις του κοινού», όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
Οπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κυβερνήτης της Vologda, Georgy Filimonov έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει εργάτες να βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του γεννημένου στη Γεωργία ηγέτη, ο οποίος κυβέρνησε τη Σοβιετική Ένωση με σιδηρά πυγμή από το 1924 έως τον θάνατό του το 1953.
Ο Filimonov, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του πέρυσι από τον πρόεδρο Putin, δήλωσε ότι το άγαλμα θα ανεγερθεί στην ιστορική πόλη Vologda, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκων και βρίσκεται περίπου 450 χλμ. βόρεια της Μόσχας.
«Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από εκκλήσεις του κοινού προς εμάς», έγραψε σχετικά ο Filimonov στον λογαριασμό του στο Telegram.
Είπε ότι το άγαλμα θα τοποθετηθεί κοντά σ’ ένα σπίτι στο οποίο ο Στάλιν ζούσε από το 1911 έως τα 1912 όταν εξορίσθηκε στην επαρχία λόγω της επαναστατικής του δράσης.
Πολλά αγάλματα και προτομές του Στάλιν απομακρύνθηκαν μετά τον θάνατό του, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία -που προσιδιάζει σε μια υπαρξιακή μάχη για την αποναζιστικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου- έχει οδηγήσει στην ανέγερση νέων μνημείων σε ορισμένα μέρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης