Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το ΝΑΤΟ, σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα στρατηγική στις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά μη δοθεί λάθος μήνυμα

Politico: Το ΝΑΤΟ, σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα στρατηγική στις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά μη δοθεί λάθος μήνυμα
Σύμφωνα με το Politico, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν ότι μια υπερβολικά επιθετική νέα στρατηγική θα μπορούσε να στείλει ένα λάθος μήνυμα στη Ρωσία
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα να επανεξετάζουν τις μακροχρόνιες πολιτικές έναντι της Ρωσίας, γράφει το Politico.
«Οι συμμετέχουσες χώρες σκοπεύουν να διεξαγάγουν συζητήσεις εντός της συμμαχίας και να συζητήσουν την Ιδρυτική Πράξη ΡωσίαςΝΑΤΟ.
Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί μια νέα στρατηγική λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες θέσεις των συμμάχων», αναφέρει στο Politico αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το προσχέδιο μελλοντικής στρατηγικής δεν έχει ακόμη προετοιμαστεί και οι στρατιωτικές συνέπειες των προτεινόμενων αλλαγών θα είναι περιορισμένες.
Επίσης, σύμφωνα με το Politico, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν ότι μια υπερβολικά επιθετική νέα στρατηγική θα μπορούσε να στείλει ένα λάθος μήνυμα στη Ρωσία.
Πρόσφατα, οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας εκφράζονται όλο και περισσότερο στη Δύση.
Η Ρωσία σημείωσε ότι δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει σημειώσει μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης