Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Οι δηλώσεις της Kamala Harris για τον Orban είναι απαράδεκτες, ασέβεια προς τους Ούγγρους

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Οι δηλώσεις της Kamala Harris για τον Orban είναι απαράδεκτες, ασέβεια προς τους Ούγγρους
Τόνισε ότι ο Viktor Orban κατέχει τη θέση του πρωθυπουργού για 14 χρόνια με τη θέληση του ουγγρικού λαού
Τα λόγια της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψήφιας για τη θέση του αρχηγού του κράτους Kamala Harris προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban είναι απαράδεκτα και αποτελούν εκδήλωση ασέβειας προς τους Ούγγρους, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó, τονίζοντας ότι όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί σκάνδαλο.
Νωρίτερα στην εκπομπή Late του CBS News ο παρουσιαστής είπε ότι στον πρώην Πρόεδρο Trump αρέσει να μιλά για τις στενές σχέσεις του με τον Viktor Orban, Xi Jinping και τον Kim Jong-un..
Ξαφνικά, η Kamala Harris διέκοψε και κάλεσε όλους τους ηγέτες που αναφέρονται στη λίστα «δικτάτορες, αυταρχικούς και εκείνους που μπορούν να χαρακτηριστούν τέλεια ως δολοφόνοι».
«Πρώτα από όλα, είναι σκάνδαλο να μιλάει για τον πρωθυπουργό μου έτσι, είναι πλήρης ασέβεια όχι μόνο για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τον ουγγρικό λαό», είπε ο Peter Szijjártó.
Τόνισε ότι ο Viktor Orban κατέχει τη θέση του πρωθυπουργού για 14 χρόνια με τη θέληση του ουγγρικού λαού.
«Δείχναμε πάντα σεβασμό για τον αμερικανικό λαό και περιμένουμε από τους Αμερικανούς να δείξουν επίσης σεβασμό για το ουγγρικό έθνος.
Αυτό το είδος δήλωσης δείχνει πλήρη ασέβεια, κάτι που είναι απαράδεκτο, ειδικά στις σχέσεις μεταξύ συμμάχων», πρόσθεσε ο Szijjártó.
Ερωτηθείς εάν τα σχόλια της Kamala Harris θα είχαν οποιεσδήποτε συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο Peter Szijjártó είπε:
«Σίγουρα δεν είναι μια καλή αρχή», αναφερόμενος στις προοπτικές των σχέσεων Ουγγαρίας και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης