Τελευταία Νέα
Διεθνή

Korotchenko (National Defense): Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ με πυρηνικές βόμβες B61-13, προετοιμασία για πόλεμο κατά Ρωσίας

Korotchenko (National Defense): Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ με πυρηνικές βόμβες B61-13, προετοιμασία για πόλεμο κατά Ρωσίας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, δήλωσε ότι η ετήσια πυρηνική άσκηση της συμμαχίας Steadfast Noon θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
Ο σκοπός των πυρηνικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ είναι να προετοιμαστούν για έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη με την παράδοση αμερικανικών τακτικών πυρηνικών βομβών από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εναντίον στόχων στη Ρωσία, τόνισε ο Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, δήλωσε ότι η ετήσια πυρηνική άσκηση της συμμαχίας Steadfast Noon θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.
Θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
«Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν διαδικασίες δοκιμών που σχετίζονται με τη μεταφορά από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις αεροπορικές δυνάμεις ορισμένων κρατών μελών του ΝΑΤΟ των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών βομβών B61-13, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε αεροδρόμια πολλών χωρών του ΝΑΤΟ και βρίσκονται υπό αμερικανικό έλεγχο προσομοιώνοντας μια πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία και περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη, οι συγκεκριμένες εναέριες βόμβες μεταφέρονται στη διάθεση των εθνικών αεροπορικών δυνάμεων των εμπλεκόμενων χωρών μελών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Korotchenko.
Κατά τη γνώμη του, στο πλαίσιο των ασκήσεων, θα σχεδιαστούν αποστολές μάχης και σχέδια για πλήγμα στόχων σε ρωσικό έδαφος σε όλο το μήκος των συνόρων με κράτη του ΝΑΤΟ.
«Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το Λένινγκραντ, τη Μόσχα και τις νότιες στρατιωτικές περιοχές - σε αυτές τις περιοχές της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται καθήκοντα που σχετίζονται με τη διάρρηξη του συστήματος αεράμυνας, την επίτευξη στόχων επίθεσης και την εκτόξευση πυρηνικών επιθέσεων», διευκρίνισε ο Korotchenko.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, ένα τέτοιο σενάριο προβλέπει την ανάπτυξη και τη λεπτομέρεια όλων των σταδίων της επιχείρησης, με εξαίρεση την πραγματική πολεμική χρήση πυρηνικών όπλων και την είσοδο στον ρωσικό εναέριο χώρο.
«Όλες αυτές οι διαδικασίες επιδιώκουν έναν στόχο - έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη με πραγματικές επιθέσεις με χρήση αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», κατέληξε ο Korotchenko.
Ταυτόχρονα, όπως πιστεύει ο αναλυτής, σε περίπτωση πραγματικού χτυπήματος αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ακόμη και στα χέρια των Ευρωπαίων συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να εξαπολυθεί ένα περιορισμένο πυρηνικό χτύπημα αντιποίνων στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ως εκ τούτου, πρέπει να καθοριστούν εκ των προτέρων 2-3 στρατιωτικοί στόχοι σε αμερικανικό έδαφος, τους οποίους οι Ρώσοι θα χτυπήσουν ως απάντηση στη χρήση αμερικανικών πυρηνικών βομβών κατά της Ρωσίας, και το πιο σημαντικό, καταγραμμένο σε ένα νέο πυρηνικό δόγμα, το οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Putin», κατέληξε ο Korotchenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης