Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτύπημα ακριβείας με Iskander των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλοίο «Optima» στην Οδησσό

Χτύπημα ακριβείας με Iskander των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλοίο «Optima» στην Οδησσό
Ενδέχεται να μετέφερε ένα φορτίο αντιαεροπορικών πυραύλων με πυρομαχικά και ένα οπλοστάσιο για το πυροβολικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο πλοίο Optima, το οποίο είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο παρελθόν στο λιμάνι της Οδησσού, γράφουν ρωσικά κανάλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να μετέφερε ένα φορτίο αντιαεροπορικών πυραύλων με πυρομαχικά και ένα οπλοστάσιο για το πυροβολικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν στρατιωτικοί ανταποκριτές.
Σημειώνεται ότι η επίθεση στα πυρομαχικά και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παραδόθηκε στο πλοίο έγινε με χρήση βαλλιστικού πυραύλου του συγκροτήματος Iskander. 

Πώς οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται σε πλοία στην Ουκρανία

«Για αρκετές ημέρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις στη λιμενική υποδομή του Ilyichevsk, στην περιοχή της Οδησσού, και η ίδια η πόλη δέχτηκε επίσης επίθεση από drones.
Ένα από τα πληγέντα πλοία κατά την άφιξή τους στο αγκυροβόλιο Νο. 4 του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων ήταν το σκάφος του Παναμά Shui Spirit.
Στην Οδησσό, ένας τακτικός πύραυλος Iskander-M χτύπησε το πλοίο Optima, αλλά παραμένει άγνωστο το τι ακριβώς μετέφερε.
Επιπλέον, σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Odessa-Peresyp και στο έδαφος των αποθηκών στο Usatovo, όπου γίνεται η συναρμολόγηση drones», γράφει το κανάλι Rybar Telegram.
Ο πολιτικός επιστήμονας Sergei Kolyasnikov σημείωσε χθες, 13 Οκτωβρίου, ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Shui Spirit έγινε το τρίτο πλοίο που δέχτηκε χτυπήματα υψηλής ακρίβειας από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.
Η επίθεση με πυραύλους Iskander στο λιμάνι της Οδησσού κατέστρεψε «υπερ-πολύτιμο φορτίο» του ουκρανικού στρατού, το οποίο έφτασε από τη ρουμανική πόλη Κωνστάντζα, έγραψε το Military Watch Magazine στις 12 Οκτωβρίου 2024. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης