Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Κέρδη 3,2 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο 2024 - Καλύτερα των εκτιμήσεων

Citigroup: Κέρδη 3,2 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο 2024 - Καλύτερα των εκτιμήσεων
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η τράπεζα θα ανακοίνωνε κέρδη ύψους 2,6 δισ. δολαρίων
Τα κέρδη της Citigroup υποχώρησαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο στα 3,2 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο 2024, καθώς η αναζωογόνηση της επενδυτικής τραπεζικής συνέβαλε στην αντιστάθμιση των αυξανόμενων ζημιών από δάνεια.
Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους - ή 4% εξαιρουμένου ενός εφάπαξ κέρδους 200 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο από την πώληση της καταναλωτικής επιχείρησης της Citi στην Ταϊβάν.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η τράπεζα θα ανακοίνωνε κέρδη ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η Citi είναι η τελευταία μεγάλη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώνει καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αυξάνοντας τις ελπίδες των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια «ήπια προσγείωση», όπου αποφεύγει την ύφεση, καθώς η Fed αρχίζει να αντιστρέφει τις προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων της.
Την περασμένη εβδομάδα, οι JPMorgan Chase και Wells Fargo ανακοίνωσαν και οι δύο υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη, ενισχυμένες από τη συνεχιζόμενη καταναλωτική δαπάνη και την άνοδο των εταιρικών συναλλαγών.
Οι αμερικανικές τραπεζικές μετοχές έφθασαν την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδo από την εποχή πριν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank μετά τα αποτελέσματα.
Η Citi σχημάτισε 45% περισσότερες προβλέψεις στο τρίμηνο για ζημίες από δάνεια και πιστώσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 2,7 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης