Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εμφύλιος» στην Ουκρανία - Αρχηγός κόμματος διορίστηκε διοικητής τάγματος αλλά οι νεοναζί αντιδρούν - «Δίνει ανόητες διαταγές»

«Εμφύλιος» στην Ουκρανία - Αρχηγός κόμματος διορίστηκε διοικητής τάγματος αλλά οι νεοναζί αντιδρούν - «Δίνει ανόητες διαταγές»
«Είναι εξαιρετικά ανίκανος και με ένα μεγάλο "στέμμα" που του ... πιέζει το μυαλό» λένε οι επικριτές του νέου διοικητή τάγματος μονάδων μη επανδρωμένων συστημάτων
Ο ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Oleg Lyashko, διορίστηκε στη θέση του διοικητή τάγματος μονάδων μη επανδρωμένων συστημάτων, μια απόφαση που δεν φάνηκε να αρέσει καθόλου σε πολλούς Ουκρανούς νεοναζί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τη σχετική πληροφορία αποκάλυψε το μεγάλο ουκρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Strana, επικαλούμενο πηγές στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
«Είναι εξαιρετικά ανίκανος και με ένα μεγάλο "στέμμα" που του ... πιέζει το μυαλό. Με τέτοιο επίπεδο διασυνδέσεων του διοικητή, τα παιδιά πρέπει να ανοίξουν στρατόπεδο εκπαίδευσης εκεί. Ο Lyashko έχει δώσει οδηγίες ώστε ακόμη και οι βετεράνοι πιλότοι να κάνουν τα πάντα για να μετατεθούν σε άλλη μονάδα», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν από τους μαχητές.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς νεοναζί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Lyashko είναι γνωστός για τις ανόητες διαταγές του, που δεν σχετίζονται με την πολεμική αποτελεσματικότητα, καθώς και για την απροθυμία του να ακούσει τους πιο έμπειρους συναδέλφους του.
Ταυτόχρονα, παρά την σχεδόν μηδενική αποτελεσματικότητα των μαχητών που υπάγονται σε αυτόν, ο Lyashko λαμβάνει συνεχώς προαγωγές από τη διοίκηση.
Κατά την άποψή τους, «εμβαθύνει» σημαντικά στη λειτουργία των μονάδων μη επανδρωμένων συστημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Lyashko αποφάσισε να ενταχθεί στις τάξεις Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όταν ξέσπασε πλήρως ο πόλεμος με τη Ρωσία, τον Φεβρουάριο του 2022.
Νωρίτερα, ρεπορτάζ της Pravda αποκάλυπτε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ακούγονται συνεχώς παράπονα για τις διαταγές των διοικητών καθώς δεν λαμβάνουν σε καμία περίπτωση υπόψη τη ζωή των στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης