Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομακτική προειδοποίηση από Ιράν - Mohajerani: Μην παίζετε στην ... ουρά του λιονταριού - Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα

Τρομακτική προειδοποίηση από Ιράν - Mohajerani: Μην παίζετε στην ... ουρά του λιονταριού - Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα
«Το Ιράν, ανεξάρτητα από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα παρασκήνια σε Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πλήρως έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετικότητα»
Η εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Fatemeh Mohajerani, τονίζει με έμφαση ότι «το Ιράν είναι ακλόνητο στη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και η ιστορία του δείχνει ότι δεν συμβιβάζεται ποτέ και με κανέναν για την εθνική του ασφάλεια».
Όπως πρόσθεσε η Mohajerani, «Το Ιράν δεν ξεκίνησε ποτέ πόλεμο. Ειλικρινά, λέμε σε όλους να μην στρίβουν την ουρά του λιονταριού».
Επιπλέον η αξιωματούχος της Τεχεράνης προειδοποίησε ενάντια στα «παιχνίδια με το Ιράν», τονίζοντας ότι αυτό που είδε ο κόσμος στην Επιχείρηση True Promise 2 κατέδειξε μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της χώρας.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «το Ιράν, ανεξάρτητα από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα παρασκήνια στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πλήρως έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και δεν θα αμφιταλαντευτεί στη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του».
Ενώ συμπλήρωσε: «Όπως μας διέταξε ο Ηγέτης, δεν θα βιασθούμε, ούτε θα καθυστερήσουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση και θα απαντήσουμε σε αυτήν την απαραίτητη ώρα και τόπο».
Εν τω μεταξύ, το CNN ανέφερε ότι μια ιρανική πηγή δήλωσε: «Σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που διακινείται, η Τεχεράνη έχει ενημερώσει την Ουάσιγκτον και τις χώρες της Μέσης Ανατολής ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε νέα ισραηλινή επίθεση».
Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Υποστράτηγος Abdolrahim Mousavi, Γενικός Διοικητής του Ιρανικού Στρατού, εξέδωσε μια ισχυρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ, δηλώνοντας: «Εάν οι Σιωνιστές κάνουν άλλα λάθη, θα απαντήσουμε με μεγαλύτερη ένταση. Σε αυτήν την περίπτωση , μπορεί να επιλέξουμε να στοχεύσουμε και να διαλύσουμε την υποδομή τους».
Με τη σειρά του, ο Υποστράτηγος Mohammad Bagheri, Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υπερθεμάτισε, επισημαίνοντας: «Εάν το Ισραήλ δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση και προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ιράν, θα στοχεύσουμε ολόκληρη την υποδομή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης