Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Λάθος η σύγκριση Ουκρανίας και Ισραήλ – Όχι σύστημα THAAD στην Ουκρανία

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Λάθος η σύγκριση Ουκρανίας και Ισραήλ – Όχι σύστημα THAAD στην Ουκρανία
«Διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικοί πόλεμοι, διαφορετικές περιοχές και οι δεσμεύσεις επίσης προς το Ισραήλ και την Ουκρανία είναι διαφορετικές», είπε η Sabrina Singh
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Sabrina Singh. προέτρεψε να μην συγκρίνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ με την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Οι δύο συγκρούσεις απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες και προσεγγίσεις και «είναι μήλα με πορτοκάλια εδώ».
«Διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικοί πόλεμοι, διαφορετικές περιοχές και οι δεσμεύσεις επίσης προς το Ισραήλ και την Ουκρανία είναι διαφορετικές», είπε η Sabrina Singh, όταν ρωτήθηκε γιατί τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας THAAD, που αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία, δεν χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τις δύο χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) κατασκευής ΗΠΑ και 100 αμερικανοί στρατιώτες είχαν σταλεί στο Ισραήλ για να αμβλύνουν τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με πιθανά αντίποινα του Ιράν και άλλες απειλές για την ασφάλεια.
Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κράτους ως απάντηση στη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, του σιιτικού κινήματος Hezbollah με έδρα τον Λίβανο και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). To Ιράν είπε ότι το 90% των πυραύλων έπληξαν τους καθορισμένους στόχους τους.
Το Ισραήλ, με τη σειρά του, είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης