Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο πληθωρισμός στο 1,7% τον Σεπτέμβριο 2024, κάτω από το 2% της Bank of England

Βρετανία: Ο πληθωρισμός στο 1,7% τον Σεπτέμβριο 2024, κάτω από το 2% της Bank of England
H πρώτη μείωση κάτω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας από τον Απρίλιο του 2021.

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 1,7% τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα διαμορφωνόταν σε 1,9% για τον μήνα, καταγράφοντας την πρώτη μείωση κάτω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας από τον Απρίλιο του 2021.
Ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω από αυτό το επίπεδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες και διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Αύγουστο, σημειώνει το CNBC.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ενέργεια, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό, διαμορφώθηκε στο 3,2%, μειωμένος από το 3,6% τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη 3,4% της δημοσκόπησης του Reuters.
Ο δομικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός υπηρεσιών αποτελούν βασικά στοιχεία τα οποία παρακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς εξετάζουν το αν θα μειώσουν εκ νέου τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο μήνα, φθάνοντας στο 1,8%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης