Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει και προκαλεί: Ο Zelensky συμπεριέλαβε χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία στο «σχέδιο νίκης» του

Επιμένει και προκαλεί: Ο Zelensky συμπεριέλαβε χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία στο «σχέδιο νίκης» του
Ο Zelensky συνόψισε ότι το δεύτερο σημείο του «σχεδίου νίκης», κατ' αρχήν, προβλέπει την ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας.
Το «Σχέδιο Νίκης» του Ουκρανού Προέδρου Zelensky προβλέπει μεταξύ άλλων τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δημοσιεύοντας την ομιλία του στο ουκρανικό κοινοβούλιο στο προσωπικό του κανάλι Telegram.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι ένα από τα σημεία του σχεδίου του προβλέπει κοινές αμυντικές επιχειρήσεις με δυτικές χώρες για την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός της εμβέλειας της αεροπορικής ασπίδας των χωρών εταίρων.
Προβλέπει επίσης στις δυτικές χώρες να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας για στρατιωτικούς σκοπούς στη ρωσική επικράτεια και να παρέχουν κατάλληλα όπλα, καθώς και δορυφορικά δεδομένα.
Ο Zelensky συνόψισε ότι το δεύτερο σημείο του «σχεδίου νίκης», κατ' αρχήν, προβλέπει την ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας.

Όπως έγραφε το BN

 Το «σχέδιο νίκης» δεν προβλέπει ούτε εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία ούτε «πάγωμα» των στρατιωτικών συγκρούσεων υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά την παρουσίαση του στο ουκρανικό κοινοβούλιο, όπου και κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν ενωμένοι.
Όπως είπε ο Zelensky, το σχέδιο του περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία που αφορούν κυρίως τους Συμμάχους της Ουκρανίαςόπως η χωρίς προϋποθέσεις πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η προμήθεια συγκεκριμένων όπλων καθώς και η ανάγκη να αποκτήσει η Ουκρανία μια μη πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα που θα είναι ικανή να καταστρέψει τη ρωσική στρατιωτική ισχύ. 
Αν και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχει μια πρόσθετη μυστική προσθήκη που δεν μπορεί να αναφερθεί δημόσια.

Να αναγκαστεί η Ρωσία να συμφωνήσει σε ειρήνη

«Μαζί με τους εταίρους μας, πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.
Ανεξάρτητα από το τι θέλει ο Putin.
Πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις συνθήκες ώστε η Ρωσία να αναγκαστεί να συμφωνήσει σε ειρήνη» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως το σχέδιο προβλέπει επίσης έναν ακόμα ρόλο για τη Δύση που προβλέπει την υπεράσπιση των φυσικών ορυκτών πόρων της Ουκρανίας από τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς και τις δεσμεύσεις για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου.

Καμία εκχώρηση εδάφους

«Δεν προβλέπει πάγωμα της σύγκρουσης.
Δεν πρόκειται για ένα εμπόριο για τα εδάφη ή την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο» υποστήριξε ο Zelensky κατά την παρουσίαση για πρώτη φορά του σχεδίου του στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Να μείνουμε ενωμένοι

Σε αυτό το πλαίσιο ο Zelensky κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν ενωμένοι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
«Πετύχαμε και πετυχαίνουμε αποτελέσματα στις μάχες χάρη στην ενότητά μας.
Επομένως, σας παρακαλούμε να μην χάσετε την ενότητα» είπε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης