Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν - Οι ΗΠΑ αναμένουν «χτύπημα» πριν τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου

Αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν - Οι ΗΠΑ αναμένουν «χτύπημα» πριν τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου
Ούτε ο Biden αλλά ούτε και η Harris έχουν απειλήσει δημοσίως για διακοπή βοήθειας στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αναμένουν οι ΗΠΑ τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν, σε μια εξέλιξη που θα έφερνε την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής.
Σύμφωνα με πηγές από τις ΗΠΑ, που επικαλείται το CNN, το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης συζήτησης στο εσωτερικό της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν σχετίζονται άμεσα με τον χρόνο των αμερικανικών εκλογών.
Παρόλα αυτά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, -που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ως βαθιά συντονισμένος με την αμερικανική πολιτική- εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές προεκτάσεις των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπαν οι ίδιες πηγές.
Η αυξανόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει απασχολήσει την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος, Joe Biden, και κατ' επέκταση η αντιπρόεδρος Kamala Harris, έχουν δεχθεί πιέσεις από προοδευτικούς για τους χειρισμούς τους στην κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι -συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Donald Trump- έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι μπέρδεψε την κρίση και έστειλε τον κόσμο στο χάος.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ασκεί νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας. Σε μια αυστηρή επιστολή που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μια αποτυχία να παραδώσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας. Όμως, σε μια ένδειξη της τεταμένης πολιτικής δυναμικής, η επιστολή δεν υπογράφηκε από τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο, κανένας από τους οποίους δεν έχει απειλήσει δημοσίως να διακόψει τη βοήθεια προς το Ισραήλ. Η προθεσμία για να επιτραπεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα λήγει μετά τις εκλογές. Και η προειδοποίηση ήρθε την ίδια εβδομάδα που έφτασαν στη χώρα κάποιοι στρατιωτικοί και εξαρτήματα του προηγμένου συστήματος αεράμυνας που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης