Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευσαν τα μέτρα της Κίνας για τα ακίνητα - Κατάρρευση -7% στις μετοχές real estate

Απογοήτευσαν τα μέτρα της Κίνας για τα ακίνητα -  Κατάρρευση -7% στις μετοχές real estate
Ο δείκτης ακινήτων CSI 300 - ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 5% την Τετάρτη - υποχώρησε κατά 7%
Σε διπλασιασμό του ποσού των δανείων που χορηγεί στα λεγόμενα έργα ακινήτων «λευκής λίστας» θα προχωρήσει η Κίνα, σε 4 τρισεκατομμύρια γιουάν (562 δισεκατομμύρια δολάρια) για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των ημιτελών κατοικιών και να ανακόψει την πτώση του τομέα ακινήτων.

Η κυβέρνηση θα αυξήσει την πιστωτική της συμμετοχή από τα 2,23 τρισ. γουάν που είχε ήδη διαθέσει ως τις 16 Οκτωβρίου, ως μέρος μιας δέσμης μέτρων που ανακοίνωσαν ο υπουργός Στέγασης Νι Χονγκ και άλλοι αξιωματούχοι σε ενημέρωση σήμερα Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 
Ωστόσο, τα μέτρα δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς, με αποτέλεσμα ο δείκτης Bloomberg για τις μετοχές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρήσει περισσότερο από 8%.


Sell off στις μετοχές των ακινήτων


Οι μετοχές ακινήτων της Κίνας υποχώρησαν σημαντικά μετά από την ενημέρωση του υπουργείου στέγασης της χώρας, ενώ ο ευρύτερος CSI 300 σημείωσε άνοδο μαζί με τις περισσότερες άλλες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού.
Ο δείκτης ακινήτων CSI 300 - ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 5% την Τετάρτη - υποχώρησε κατά 7%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,3%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,8% μετά από μια σειρά ανακοινώσεων.
Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties υποχώρησε κατά 3,5%.

Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,6%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix παρουσίασε μικρή μεταβολή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία.
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, προκαλώντας έκπληξη στους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση 0,5%.
Οι εξαγωγές, οι οποίες συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά φέτος, μειώθηκαν σημαντικά από τον αναθεωρημένο ρυθμό αύξησης 5,5% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης