Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Βόρεια Κορέα με την Νότια και συγκεντρώνει στρατό: 1,4 εκατ. οι νεοσύλλεκτοι

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Βόρεια Κορέα με την Νότια και συγκεντρώνει στρατό: 1,4 εκατ. οι νεοσύλλεκτοι
Εκατομμύρια νέοι έχουν παρευρεθεί στον εθνικό αγώνα για να πολεμήσουν κάθε σοβαρή πρόκληση παραβίασης της κυριαρχίας της ΛΔΚ μέσω διείσδυσης drone, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν στις 16 Οκτωβρίου ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν στις 16 Οκτωβρίου ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι έχουν εγγραφεί για να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον στρατό αυτή την εβδομάδα εν μέσω εντάσεων με τη Νότια Κορέα.
1,4 εκατομμύρια νέοι, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και αξιωματούχων των τομέων νεολαίας, υπέγραψαν την αίτηση για να ενταχθούν στον στρατό, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Εκατομμύρια νέοι έχουν παρευρεθεί στον εθνικό αγώνα για την εξάλειψη όσων παραβίασαν την κυριαρχία της ΛΔΚ μέσω διείσδυσης drone», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, αναφερόμενος στις δύο χώρες με τα επίσημα ακρωνύμια τους.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Σεούλ στις 11 Οκτωβρίου ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Πιονγκγιάνγκ που σκόρπισαν έναν «τεράστιο αριθμό» φυλλαδίων κατά της Βόρειας.
Στη συνέχεια, η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τους ενδοκορεατικούς δρόμους και τις σιδηροδρομικές γραμμές στην πλευρά της των συνόρων στις 15 Οκτωβρίου και προειδοποίησε ότι ο Νότος θα «πληρώσει ακριβό τίμημα».
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Νότια Κορέα, η οποία έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι εάν η Βόρεια Κορέα προκαλέσει βλάβη στην ασφάλεια των Νοτιοκορεατών, εκείνη η ημέρα θα είναι «το τέλος του βορειοκορεατικού καθεστώτος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας έχουν προγραμματίσει συνομιλίες στη Σεούλ στις 16 Οκτωβρίου.
Οι εντάσεις μεταξύ βορρά και νότου άρχισαν να αυξάνονται εντός του 2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un ανακήρυξε τη Νότια Κορέα «πρωταρχικό εχθρό» και είπε ότι η ενοποίηση δεν είναι πλέον δυνατή.
Έκτοτε, ο Βορράς έχει λάβει μέτρα για τη διακοπή των διακορεατικών σχέσεων και έχει εντείνει τις δοκιμές προηγμένων οπλικών συστημάτων, αυτή την εβδομάδα εν μέσω εντάσεων με τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης