Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Fico: Οι μεγάλες δυνάμεις θα διαμελίσουν την Ουκρανία - Θα υπογράψουν μια «νέα συνθήκη του Μονάχου»

Βόμβα Fico: Οι μεγάλες δυνάμεις θα διαμελίσουν την Ουκρανία - Θα υπογράψουν μια «νέα συνθήκη του Μονάχου»
Η Ουκρανία, τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, θα μπορούσε να υπογράψει μια «νέα συμφωνία του Μονάχου», όπως ακριβώς η Τσεχοσλοβακία το 1938, και να υποστεί μια επώδυνη απώλεια εδαφών
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico, εκτίμησε ότι η Ουκρανία θα πέσει θύμα μιας επώδυνης συμφωνίας διαμελισμού της, ως αποτέλεσμα της οποίας θα χάσει εδάφη.
Η Ουκρανία, όπως τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, θα μπορούσε να υπογράψει μια «νέα συμφωνία του Μονάχου», όπως ακριβώς η Τσεχοσλοβακία το 1938, και να υποστεί μια επώδυνη απώλεια εδαφών ... εν τη απουσία της.
Επιπλέον, ο Fico σημείωσε ότι δεν πιστεύει στις αμερικανικές δημοσκοπήσεις και εκτιμά ότι ο Donald Trump, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες, θα αναδειχθεί ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Η ειρήνη με τη Ρωσία θα συναφθεί από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και φοβάμαι ότι η Ουκρανία θα γίνει θύμα, όπως γίναμε θύματα πέσαμε κι εμείς στη Συμφωνία του Μονάχου. Αυτή είναι η άποψή μου», σημείωσε.
Παράλληλα, ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός ανησυχεί για τις επερχόμενες απώλειες της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραχωρήσει κάποια εδάφη.
Ο Fico κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ουκρανία να γίνει θύμα των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, εκφράζει την άποψη ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να λήξει το 2025, εάν οι δυτικοί εταίροι υποστηρίξουν το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης