Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν πρόστιμο 3,6 εκατ. ευρώ στη Lufthansa για διακρίσεις εις βάρος Εβραίων επιβατών

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν πρόστιμο 3,6 εκατ. ευρώ στη Lufthansa για διακρίσεις εις βάρος Εβραίων επιβατών

Γιατί δεν τους επιβίβασαν σε αεροπλάνο ανταπόκρισης

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa καλείται να πληρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια (3,6 εκατομμύρια ευρώ) για την παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων πάνω από εκατό Εβραίων επιβατών – το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αεροπορική εταιρεία για μια τέτοια παραβίαση.
Το 2022, συνολικά 128 Εβραίοι επιβάτες εμποδίστηκαν να επιβιβαστούν σε πτήση από τη Φρανκφούρτη προς τη Βουδαπέστη.
Οι επιβάτες ταξίδευαν από τη Νέα Υόρκη στην Ουγγαρία για μια εκδήλωση μνήμης για έναν ορθόδοξο ραβίνο, ένα ταξίδι που περιελάμβανε στάση στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ορισμένα άτομα δεν είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες των μελών του πληρώματος στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού.
Ο πιλότος του πρώτου αεροσκάφους ανέφερε στην ασφάλεια της Lufthansa ότι ορισμένοι επιβάτες, οι οποίοι είχαν πτήση ανταπόκρισης από τη Φρανκφούρτη, δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες του πληρώματος.
Οι φερόμενες παραβιάσεις περιλάμβαναν την άρνηση να φορέσουν μάσκες προσώπου καθώς και τη συγκέντρωση στις κουζίνες και στις σειρές εξόδου.
Η αεροπορική εταιρεία δεν μπόρεσε αργότερα να προσδιορίσει ποιοι μεμονωμένοι επιβάτες δεν είχαν συμμορφωθεί με όσα τους είπε το πλήρωμα.
Οι επιβάτες δήλωσαν επίσης ότι δεν παρατήρησαν κανέναν να μην συμμορφώνεται με τις οδηγίες των μελών του πληρώματος.
Η πλειονότητα των επηρεαζόμενων ταξιδιωτών φορούσε τα παραδοσιακά ρούχα των ορθόδοξων Εβραίων ανδρών, με αποτέλεσμα η αεροπορική εταιρεία να πιστέψει εσφαλμένα ότι ταξίδευαν ως ομάδα.
Ως εκ τούτου, η Lufthansa έθεσε κράτηση σε όλα τα εισιτήριά τους, γεγονός που τους εμπόδισε να επιβιβαστούν στην πτήση ανταπόκρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης