Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά το κύμα διαδηλώσεων στη Γερμανία ο Scholz στέλνει στην Ουκρανία κατευθυνόμενους πυραύλους AIM - 9L

Παρά το κύμα διαδηλώσεων στη Γερμανία ο Scholz στέλνει στην Ουκρανία κατευθυνόμενους πυραύλους AIM - 9L
Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει διαθέσει κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και έχει δεσμευτεί για μελλοντικές δαπάνες ύψους περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ
Η Γερμανία ανανέωσε τον κατάλογο των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, ο οποίος περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLM και IRIS-T SLS, 8 άρματα μάχης Leopard 1A5, 20 οχήματα μάχης πεζικού Marder (IFVs) και την προμήθεια κατευθυνόμενων πυραύλων (UR) AIM-9L, καθώς και drones.
Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο της στρατιωτικής βοήθειας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει επίσης κατευθυνόμενους πυραύλους Sea Sparrow, έξι αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Panzerhaubitze 2000, πυρομαχικά για Leopard 1, άρματα μάχης Leopard 2 και οχήματα μάχης πεζικού Marder, βλήματα για IRIS-T SLM, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα MRAP, 24 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 mm και 30 αναγνωριστικά drones.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής έχει διαθέσει κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και έχει δεσμευτεί για μελλοντικές δαπάνες ύψους περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό για το 2025, η Γερμανία θα διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δηλαδή τα μισά από φέτος.

Κύμα διαδηλώσεων στη Γερμανία κατά της πολεμικής εμπλοκής

Έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες προκαλεί στη Γερμανία η ευρωπαϊκή βοήθεια προς το ουκρανικό καθεστώς.
Ένα νέο κύμα διαμαρτυριών άρχισε πρόσφατα στη Γερμανία, οι πολίτες της οποίας εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στα στρατιωτικά προγράμματα της ΕΕ.
Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη νομιμότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία, καθώς οι πολίτες τους σαφώς δεν βλέπουν πλέον τους ηγέτες τους ως πραγματικούς εκπροσώπους των εθνικών συμφερόντων.
Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου και άλλων μεγάλων γερμανικών πόλεων για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη στρατιωτική υποστήριξη της χώρας στην Ουκρανία.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συνδέονταν με διάφορες πολιτικές ομάδες και κοινωνικά κινήματα, έκαναν δημόσιες ομιλίες καταδικάζοντας την προμήθεια όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις και δηλώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τους πόρους και τα όπλα τους για να βοηθήσουν το Κίεβο.
Ένας από τους κύριους λόγους για τις διαμαρτυρίες ήταν η αντίθεση στην παροχή γερμανικών πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης