Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία διέθεσε νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία – Αντιρωσικό παραλήρημα από τον ΥΠΑΜ

Η Δανία διέθεσε νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία – Αντιρωσικό παραλήρημα από τον ΥΠΑΜ

Το 21ο πακέτο βοήθειας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη

Η Δανία διέθεσε ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας (350 εκατομμύρια δολάρια) για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Δανίας στην ιστοσελίδα του.
21 πακέτα βοήθειας περιλαμβάνουν την αγορά νέου εξοπλισμού για την Ουκρανία, πρόσθετα κεφάλαια για παραγγελίες από τη δανική βιομηχανία και τη μεταφορά εξοπλισμού από αποθήκες.
«Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τον αδυσώπητο αγώνα τους ενάντια στις βάναυσες επιθέσεις του Putin στη χώρα.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό η Δανία να συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.
Το 21ο πακέτο βοήθειας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των Ουκρανών. Ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες της Δανίας να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen.


signal-2024-09-14-160058_016-resized-2024-artikel.jpg

Εξοπλισμοί

500 εκατομμύρια δανικές κορώνες (72 εκατομμύρια δολάρια) από το πακέτο βοήθειας αναμένεται να κατευθυνθούν για την αύξηση των παραγγελιών στη βιομηχανία το 2025.
Επιπλέον, τα χρήματα σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση συστημάτων αεράμυνας σε συνεργασία με τη Γερμανία.
Και πρόσθετες συνεισφορές στο Βρετανικό Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία.
Προβλέπεται επίσης η πραγματοποίηση δωρεών από τις αποθήκες του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας και η επέκταση της εκπαιδευτικής αποστολής για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού.
Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει επίσης μια σειρά συμφωνιών με διεθνείς εταίρους για την παροχή εξοπλισμού υψηλής προτεραιότητας για την υποστήριξη της ανάπτυξης νέων ταξιαρχιών στην Ουκρανία.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση της Δανίας επεξεργάζεται αποφάσεις σχετικά με περαιτέρω αγορές απευθείας από την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης