Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γάλλοι Πατριώτες): Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky προκαλεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ

Philippot (Γάλλοι Πατριώτες): Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky προκαλεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ
«Ο Zelensky ωθεί τη Δύση προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι μια αυτοκτονική στρατηγική επειδή χάνει, και γι' αυτό έχει παρουσιάσει αυτό το τρελό σχέδιο, το οποίο φέρνει τους συμμάχους του σε δύσκολη θέση»
Ο Γάλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης και ηγέτης του κόμματος «Les Patriotes, Florian Philippot, δήλωσε στο RIA Novosti ότι το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky αποτελεί πρόβλημα για το ΝΑΤΟ, το οποίο σταδιακά απομακρύνεται από την υπόσχεση του ότι θα διασφαλίσει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
«Το "σχέδιο νίκης" του Zelensky είναι εντελώς παράλογο, ακόμα και άβολο για το ΝΑΤΟ, το οποίο προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί σε ορισμένα σημεία, όπως το θέμα της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας, κάτι που θα οδηγούσε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε ο Philippot.
Υποστήριξε ότι ο Zelensky προσπαθεί να διεθνοποιήσει τη σύγκρουση με κάθε τρόπο μετά από επανειλημμένες ήττες στο πεδίο της μάχης.
«Ο Zelensky ωθεί τη Δύση προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι μια αυτοκτονική στρατηγική επειδή χάνει, και γι' αυτό έχει παρουσιάσει αυτό το τρελό σχέδιο, το οποίο φέρνει τους συμμάχους του σε δύσκολη θέση. Η μόνη του ελπίδα να κερδίσει είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, αλλιώς έχει τελειώσει», δήλωσε ο Philippot.
Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός των Patriots υπαινίχθηκε ότι ο Zelensky προσπαθεί να πιέσει τη Δύση να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Σημείωσε ότι η "μυστική ρήτρα" που αφορά την παροχή από τη Δύση ενός "πακέτου αποτροπής χωρίς πυρηνικά" στην Ουκρανία φαινόταν περίεργη, ειδικά μετά τη δήλωση του Zelensky ότι θα επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικών όπλων για την Ουκρανία, εάν αυτή δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Επισημαίνεται ότι ο Philippot έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ.
Τον Ιούνιο, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διευκόλυναν την επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία, παρέχοντας στο Κίεβο πυραύλους ATACMS με «εξαιρετικά καταστροφικές» κεφαλές διασποράς.
Τότε, ο Γάλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης έγραψε ότι η επίθεση «σε μια πολυσύχναστη παραλία στην Κριμαία, η οποία σκότωσε αρκετούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, είναι μια τρομερή κλιμάκωση», εξηγώντας ότι «τα γεράκια του ΝΑΤΟ θέλουν ολοκληρωτικό πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης