Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ - Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ): Ο χρόνος για διπλωματία τελείωσε

Ο Erdogan ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ - Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ): Ο χρόνος για διπλωματία τελείωσε
«Tο Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή»
Να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, κάνοντας λόγο για μία «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Όπως αναφέρεται, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή. Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».
Στο ίδιο κλίμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan την Τρίτη 15/10 δήλωσε πως ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ.
«Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά…τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», ανέφερε σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε παράλληλα τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, μετά τη συνάντηση του Hakan Fidan με τους τέσσερις ομολόγους του.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης