Διεθνή

Οι Ουκρανοί παγιδεύτηκαν στο Kursk... πίνουν νερό από βάλτους – Προσεύχονται να τραυματιστούν από τους Ρώσους για να ζήσουν

Οι Ουκρανοί παγιδεύτηκαν στο Kursk... πίνουν νερό από βάλτους – Προσεύχονται να τραυματιστούν από τους Ρώσους για να ζήσουν
Οι Ουκρανοί στο Kursk είναι περικυκλωμένοι, θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν αλλά πλέον δεν μπορούν
Σε μία δραματική και αδιέξοδη κατάσταση βρίσκονται οι Ουκρανοί εισβολείς στο Kursk, όπως επισημαίνουν έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές.
Η βόρεια ρωσική ομάδα μάχης συνεχίζει να πλήττει τις ουκρανικές δυνάμεις στη συνοριακή περιοχή.
Οι Ρώσοι καταγράφουν σημαντικές προόδους σε Viktorovka, Martynovka και Plekhovo.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν έως και 170 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους ενώ κατέστρεψαν τρία τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και έναν όλμο.
Στην περιοχή Glushkovsky, οι Ουκρανοί έκαναν δύο προσπάθειες να διασπάσουν τα σύνορα στο Tyotkino και το Volfino με τις δυνάμεις δύο ομάδων.
Η προέλαση εντοπίστηκε από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών - η μία ομάδα καταστράφηκε ολοσχερώς, η δεύτερη έφυγε με απώλειες ενώ δεν υπήρξε διάσπαση των ρωσικών συνόρων.
Η συνολική προέλαση του ρωσικού στρατού έφτασε τα 10 χιλιόμετρα. 300 Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή από τις θέσεις τους στην περιοχή του Tolstoy Lug και βρέθηκαν σε καζάνι που σχημάτισαν οι Ρώσοι.

Πίνουν νερό από βάλτους

Αρκετές δεκάδες αιχμαλωτίστηκαν, πολλοί από αυτούς παραδόθηκαν οικειοθελώς.
Εξάλλου αναφέρθηκε ότι 500 Ουκρανοί βρέθηκαν περικυκλωμένοι στη Lyubimovka.
Οι Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι, θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν αλλά πλέον δεν μπορούν.
Αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις σε τροφή και άλλα είδης ενώ είναι αναγκασμένοι να πίνουν νερό από βάλτους, όπως αναφέρει το news.ru.

Matviychuk (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί μπορούν μόνο να προσευχηθούν να τραυματιστούν για να ζήσουν

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk θα βρεθούν αντιμέτωπες με την πλήρη καταστροφή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν μόνο να προσευχηθούν για να τραυματιστούν.
Μόνο σε αυτή την περίπτωση έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν αφού αιχμαλωτιστούν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρίνισε.
Μόνο καταστροφή, όχι διαφυγή ή ήττα.
Όπως επισημαίνει ο Matviychuk οι Ρώσοι θα επιδείξουν ιδιαίτερη σκληρότητα στους εισβολείς, προκειμένου να τονιστεί ότι το απαραβίαστο των συνόρων είναι ιερό για τη Μόσχα.
«Μπορούν μόνο να προσευχηθούν για να τραυματιστούν.
Τότε θα επιζήσουν και θα αιχμαλωτιστούν», πιστεύει ο Matviychuk.

Τον Νοέμβριο θα καταρρεύσουν στο Kursk

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός ειδικός Boris Rozhin δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2024 οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκόψουν το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ρωσία αναλάβει τον έλεγχο των επικοινωνιών στην περιοχή, αυτό θα μπορούσε να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους Ουκρανούς.
Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, υποστράτηγος Apti Alaudinov, έχει τονίσει ότι το ουκρανικό μέτωπο στο Kursk θα μπορούσε να καταρρεύσει σε ένα μήνα/
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες και «θα αναγκαστεί να φύγει ή μπορεί να καταλήξει σε ένα καζάνι».
Ο Alaudinov σημείωσε επίσης ότι η προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kursk προκαλεί πανικό στις ουκρανικές δυνάμεις.

kursk_map_1.png

Χωρίς ηθικό και κίνητρο

Τα ρωσικά στρατεύματα διέσπασαν την ουκρανική άμυνα στην πόλη Chasov Yar και προχώρησαν 2,5 χιλιόμετρα δυτικά του καναλιού στα νότια του οικισμού
Οι Ρώσοι καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες στις αστικές μάχες που διεξάγονται στην περιοχή.
Η επιτυχία των Ρώσων στρατιωτών στο Chasov Yar αναγνωρίστηκε ακόμη και από τους Ουκρανούς αναλυτές.
Στα νότια προάστια της πόλης, μια ρωσική σημαία υψώθηκε πάνω από το κτίριο του ορυχείου.
Περαιτέρω κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα ανατέμνει τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και θα αποκόψει τις κύριες διαδρομές προς την Konstantinovka.
Στο μέτωπο Pokrovsky νότια του Selidovo, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει πρόοδο - κατάφεραν να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο προς Novodmitrovka και κατεγράφη σοβαρή επιτυχία κατά μήκος του σιδηροδρόμου προς Vishnevoye.
Οι μάχες σε Novoselidovka και Izmailovka συνεχίζονται, ο ρωσικός στρατός χτυπά τις ουκρανικές δυνάμεις από μακριά, αποφεύγοντας τις εξαντλητικές μάχες.
Σήμερα, το κύριο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό δεν είναι η έλλειψη πυρομαχικών ή εφεδρειών, αλλά το κίνητρο του στρατιωτικού προσωπικού και το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους στρατολόγους, αλλά και στους βετεράνους που πολεμούν από το 2022, όπως ανοιχτά παραδέχεται και το Κίεβο.
Η έλλειψη κινήτρων συζητείται ήδη ανοιχτά από Ουκρανούς blogger.
Για παράδειγμα, σε μια συζήτηση για το θέμα «εάν θα μπορέσουν οι Ρώσοι να πάρουν το Κίεβο», πολλοί σήμερα εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι «θα τα καταφέρουν».
«Την επόμενη φορά, αν έρθουν εδώ, όλα θα τους πάνε, γιατί δεν θα είμαστε έτοιμοι και πάλι η κοινωνία είναι χαλαρή, όλοι θέλουν το τέλος του πολέμου», παραδέχονται οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης