Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία παρουσιάζει ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαίτισης των πυραύλων Geranium

Η Ουκρανία παρουσιάζει ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαίτισης των πυραύλων Geranium
Το drone έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει drones καμικάζι "Geran" και παρόμοια του
Η ουκρανική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε ένα νέο αεροσκάφος αναχαίτισης που ονομάζεται Sting, το οποίο προορίζεται να γίνει μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συστήματα αεράμυνας.
Το drone έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει drones καμικάζι "Geran" και παρόμοια του.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Sting είναι ο έλεγχός του με χρήση συστήματος εικονικής πραγματικότητας (VR) και η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για στόχευση. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να ελέγχουν το drone σε υψόμετρο έως και 3 km με ταχύτητα άνω των 160 km/h, γεγονός που το καθιστά ένα γρήγορο και ευέλικτο εργαλείο αναχαίτισης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, το νέο προϊόν είναι ικανό να αντικαταστήσει ακριβά συστήματα αεράμυνας, ενώ προσφέρει μια πιο προσιτή και συμπαγή εναλλακτική.
Το κόστος του Sting φέρεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος των drones καμικάζι όπως το Geranium, το οποίο, σύμφωνα με τους προγραμματιστές, θα πρέπει να παίξει βασικό ρόλο.
Ακριβή στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χρήσης του νέου drone δεν έχουν ακόμη δοθεί, καθώς το Sting μόλις αρχίζει να εντάσσεται σε υπηρεσία στον ουκρανικό στρατό και τα χαρακτηριστικά απόδοσης του δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης