Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία και Λευκορωσία συζητούν τρόπους για την ενίσχυση της γεωργικής συνεργασίας και την ενεργειακή ανάπτυξη

Συρία και Λευκορωσία συζητούν τρόπους για την ενίσχυση της γεωργικής συνεργασίας και την ενεργειακή ανάπτυξη

Ο υπουργός al-Mikdad έριξε φως στις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της γεωργίας

Σχετικά Άρθρα
Η Συρία και η Λευκορωσία συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της γεωργίας και τρόπους βελτίωσής της.
Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Κυριακή (20/10/2024) που συγκέντρωσε τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Μεταρρύθμισης, Δρ. Fayez al-Mikdad και τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη Δαμασκό, Yuri Sluka, και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία.
Ο υπουργός al-Mikdad έριξε φως στις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της γεωργίας, ιδίως στη φυτική και κτηνιατρική καραντίνα και τις βιομηχανίες τροφίμων και τα επιχειρησιακά τους προγράμματα.
Υπογράμμισε την ανάγκη υπογραφής μνημονίου κατανόησης μέσω του οποίου οι ανάγκες σε λιπάσματα μπορούν να διασφαλιστούν με σταθερό και μακροπρόθεσμο τρόπο, ζητώντας τη συγκρότηση τεχνικών επιτροπών και από τις δύο πλευρές για τον καθορισμό των μορφών ανταλλαγών προϊόντων σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο ημερολόγιο, ώστε να εντοπιστούν προϊόντα διαθέσιμα για εξαγωγή ή ανταλλαγή.
Ο Πρέσβης Sluka, από την πλευρά του, εξέφρασε την προθυμία του να μεταφέρει τις ιδέες που διατυπώθηκαν στην κυβέρνηση της χώρας του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κατάρτισης ενός καταλόγου προϊόντων που είναι διαθέσιμα για εμπορικές ανταλλαγές, του σχηματισμού τεχνικών ομάδων και της διεξαγωγής των συναντήσεών τους το συντομότερο δυνατό για την ανάπτυξη μιας σαφούς φόρμουλας για συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης