Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προ των πυλών η οικονομική κατάρρευση της Ουκρανίας - Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη - Ψάχνουν ... 4,5 εκ. εργαζομένους

Προ των πυλών η οικονομική κατάρρευση της Ουκρανίας - Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη - Ψάχνουν ... 4,5 εκ. εργαζομένους
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομίας της Ουκρανίας, η χώρα χρειάζεται 4,5 εκατομμύρια επιπλέον εργαζόμενους
Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Κοινωνικής Έρευνας της Ουκρανίας, Ella Libanova, ανέλυσε τους παράγοντες που αναμένεται να επιφέρουν την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την κοινωνιολόγο, οι ιδανικοί υπάλληλοι για τους εργοδότες αυτή τη στιγμή είναι οι ... ηλικιωμένοι άνδρες, οι οποίοι δεν αναμένεται να κληθούν για θητεία από τον στρατό.
«Η οικονομία... κατέρρευσε. Πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν», δήλωσε η διευθύντρια του πανεπιστημίου σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Η Libanova υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομίας της Ουκρανίας, η χώρα χρειάζεται 4,5 εκατομμύρια επιπλέον εργαζόμενους.
Ωστόσο, η έλλειψη εργατικού δυναμικού υπήρχε ήδη πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών.
Τώρα πια, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι άνδρες αντικαθιστούν τους επιστρατευμένους.
«Από την πλευρά του εργοδότη, ο ιδανικός εργαζόμενος σήμερα είναι κάποιος που έχει ήδη φτάσει τα 60 χρόνια και συνεπώς δεν μπορεί να κληθεί για στρατιωτική υπηρεσία», σημείωσε με νόημα η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημογραφία.
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος μέσων ενημέρωσης Alexander Zimovsky δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα οικονομικό κραχ μέχρι το 2026, παρά την υποστήριξη από τις δυτικές χώρες και τα κράτη-χορηγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης