Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χείμαρρος η Zakharova: Στόχος της Δύσης είναι να μετατρέψει τη Μολδαβία σε ρωσοφοβικό παράρτημα του ΝΑΤΟ

Χείμαρρος η Zakharova: Στόχος της Δύσης είναι να μετατρέψει τη Μολδαβία σε ρωσοφοβικό παράρτημα του ΝΑΤΟ
Κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι σκοπεύει να διαγράψει την εθνική ταυτότητα των Μολδαβών, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία τους
Οι κάτοικοι της Μολδαβίας βλέπουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την βιτρίνα... της ιδέας της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολίασε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, τα λόγια της οποίας δημοσιεύονται στο κανάλι Telegram του διπλωματικού τμήματος.
Σύμφωνα με την αξιωματούχο, απώτερος στόχος της Δύσης είναι να μετατρέψει τη Μολδαβία σε «ρωσοφοβικό παράρτημα του ΝΑΤΟ που στερείται κυριαρχίας».
Κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι σκοπεύει να διαγράψει την εθνική ταυτότητα των Μολδαβών, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία τους, ενσταλάσσοντας νεοφιλελεύθερες αξίες ξένες στη μολδαβική κοινωνία, καθώς και πλήρη διακοπή των δεσμών με τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι ο λαός της Μολδαβίας το καταλαβαίνει και είπε «όχι» σε αυτό.
Προηγουμένως, η Zakharova ανέφερε ότι δυτικοί πολιτικοί διεξήγαγαν φανερές εκστρατείες κατά τις επισκέψεις τους στη Μολδαβία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης