Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό οι Ουκρανοί - Οι Ρώσοι στήνουν ενέδρες σε εχθρικά drones με τη βοήθεια ναρκών MON-100 και MON-90

Σε πανικό οι Ουκρανοί - Οι Ρώσοι στήνουν ενέδρες σε εχθρικά drones με τη βοήθεια ναρκών MON-100 και MON-90

Με μια «πατέντα» με νάρκες απαντούν οι Ρώσοι στις επιθέσεις των Ουκρανών με drones

Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά βαριά βομβαρδιστικά με τη βοήθεια ναρκών κατά προσωπικού MON-100 και MON-90.
Το αντίστοιχο βίντεο δημοσιεύτηκε από το κανάλι Telegram «OnlyBang — News in engineering».
Το πλάνο που κυκλοφόρησε δείχνει πώς οι Ρώσοι εγκαθιστούν δύο ισχυρές νάρκες κατακερματισμού κατά προσωπικού με δυνατότητα απομακρυσμένης πυροδότησης — MON-100 και MON-90 — σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο - δόλωμα.

MyCollages-2024-10-21T174602.046.jpg

Η ιδέα μιας τέτοιας ενέδρας είναι ότι το αυτοκίνητο - δόλωμα μπορεί να μπει στον φακό του drone, του οποίου ο εξωτερικός πιλότος μπορεί να αποφασίσει να το καταστρέψει.
Σε αυτό το σημείο, το δόλωμα και ο εναέριος χώρος πάνω από αυτό παρακολουθούνται και όταν το βομβαρδιστικό drone αιωρείται πάνω από τον στόχο για να ρίξει το πυρομαχικό, ξεκινά η έκρηξη του ναρκοπεδίου.
Η νάρκη MON-90, η οποία, αν κρίνουμε από τα πλάνα, είναι εγκατεστημένη στην οροφή του αυτοκινήτου, είναι εξοπλισμένη με δύο χιλιάδες στοιχεία που χτυπούν στόχους σε απόσταση 90 μέτρων.
Στο βίντεο, το MON-100 τοποθετήθηκε κοντά στο αυτοκίνητο - δόλωμα, αλλά είναι πιθανό να είχε εγκατασταθεί στο ίδιο το αυτοκίνητο.
Γενικά, όταν πυροδοτηθούν, αυτές οι νάρκες δημιουργούν ένα μεγάλο «σύννεφο» συντριμμιών που μπορεί να βλάψει ή να γκρεμίσει το βομβαρδιστικό drone καθώς κατεβαίνει και αιωρείται στη θέση του για να εμπλέξει τον στόχο. 




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης