Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, o DAX -0,2% - Ράλι 6% στη Saab

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, o DAX -0,2% - Ράλι 6% στη Saab
Ο κολοσσός λογισμικού SAP, ενισχύεται πάνω από 5% στη Φρανκφούρτη, σε νέο υψηλό

Με ήπιες απώλειες έκλεισαν σήμερα 22/10 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου 2024 για τις εισηγμένες.
Παράλληλα, οι μετοχές επηρεάστηκαν αρνητικά από την έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα αλλά και την κατοχύρωση κερδών από πλευράς επενδυτών.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη, ο τεχνολογικός κολοσσός SAP (έκλεισε στο +2,1%, 250 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση), «μάζεψε» τις απώλειες του DAX στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να κλείνει στο -0,2% και τις 19.421,91 μονάδες. 
Ο δείκτης - βαρόμετρο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,14% στις 8.306,54 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο -0,21% και τις 520,40 μονάδες.
Ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν η μετοχή της Saab, με «ράλι» 6,3% (125 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση).

«Βουτιά» στις πωλήσεις νέων  αυτοκινήτων για πρώτη φορά από το 2022

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο 2024 για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς η οικονομία συνέχισε να είναι στάσιμη και οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες.
Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 4,2% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σε 1,12 εκατομμύρια μονάδες, ανακοίνωσε σήμερα 22/10 η European Automobile Manufacturers’ Association.
Η Stellantis, ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως η Fiat και η Peugeot, σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις, με τις νέες ταξινομήσεις να πέφτουν κατακόρυφα, κατά -26% στην Ευρώπη.

Το κλείσιμο των υπόλοιπων δεικτών:

kleisimo_6.JPG

Πτώση στις αγορές της Ασίας, ο Nikkei στο -1,3% - Sell off -5% για τη Hyundai στο ντεμπούτο της στην Ινδία

Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, μετά τις πιέσεις στη Wall Street.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 1,36%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,21% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 2,11%.
Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,34%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωνε πτώση 1,04%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,13%.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Wall Street τη Δευτέρα, δύο αξιωματούχοι της Fed είχαν μιλήσει για την πορεία των επιτοκίων.
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed Neel Kashkari, σημειώνοντας την ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ και την ισχυρή αγορά εργασίας, δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι υψηλότερη από ό,τι στο παρελθόν.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας Lorie Logan δήλωσε ότι υποστηρίζει την τρέχουσα κίνηση προς τη μείωση των επιτοκίων, αλλά ότι θα χρειαστεί υπομονετική προσέγγιση.

Sell off -5% για τη Hyundai στο ντεμπούτο της στην Ινδία

Οι μετοχές της Hyundai Motor India υποχώρησαν περισσότερο από 5% στο ντεμπούτο τους την Τρίτη μετά την αρχική δημόσια προσφορά ύψους 3,3 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με βάση το ποσό που αντλήθηκε.
Η δημόσια εγγραφή απέφερε 278,56 δισεκατομμύρια ρουπίες, ή 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι μετοχές διαπραγματεύονταν στις 1.860 ρουπίες από την τιμή της αρχικής δημόσιας εγγραφής τους στις 1.960 ρουπίες.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης