Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή βόμβα από τα Δυτικά ΜΜΕ: Η σύνοδος των BRICS το αποδεικνύει, αποτύχαμε πλήρως να απομονώσουμε τη Ρωσία

Παραδοχή βόμβα από τα Δυτικά ΜΜΕ: Η σύνοδος των BRICS το αποδεικνύει, αποτύχαμε πλήρως να απομονώσουμε τη Ρωσία
Σύμφωνα με τον Johnston, η σύνοδος, που συγκέντρωσε ηγέτες από περίπου 20 χώρες, αποτέλεσε διπλωματική νίκη για τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin
Οι συντονισμένες κινήσεις της Ρωσίας και της Κίνας για την αποδόμηση της δυτικής ηγεμονίας και τη μετάβαση σε ένα νέο παγκόσμιο υπόδειγμα με πυρήνα την πολυπολικότητα, φαίνεται να έχουν θορυβήσει τις ηγεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.
Αυτό αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στα δημοσιεύματα των εντύπων που λειτουργούν ως οι επικοινωνιακές ναυαρχίδες της Δύσης στη παγκόσμια σφαίρα.
Μάλιστα, ο αρθρογράφος της Daily Telegraph, Philip Johnston προέβη σε μια παραδοχή - βόμβα, τονίζοντας ότι η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν απέδειξε πως η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή.
Σύμφωνα με τον Johnston, η σύνοδος, που συγκέντρωσε ηγέτες από περίπου 20 χώρες, αποτέλεσε διπλωματική νίκη για τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin.
Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι το γεγονός αυτό έχει "μεγάλη σημασία για την ισορροπία ισχύος στον κόσμο", καθώς οι χώρες του συνασπισμού ενδιαφέρονται να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο ΗΠΑ.

Αλλάζει τα δεδομένα το νέο σύστημα πληρωμών των BRICS

Όπως τόνισε ο Johnston, το νέο κοινό σύστημα πληρωμών των μελών των BRICS, του οποίου η δημιουργία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα επιτρέψει στη Μόσχα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις δυτικές κυρώσεις, κάτι που θα επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η 16η Σύνοδος Κορυφής των BRICS, η οποία αποτελεί το γεγονός που κορυφώνει τη ρωσικής προεδρία στον συνασπισμό, διεξάγεται στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Ο οργανισμός BRICS δημιουργήθηκε το 2006 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, ενώ η Νότια Αφρική προσχώρησε το 2011.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία θα είναι πλήρη μέλη της Συμμαχίας.
Η σύνοδος στο Καζάν είναι η πρώτη που θα παρακολουθήσουν τα νέα μέλη του συνασπισμού.
Εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες αναμένεται να παρευρεθούν.
Ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που φτάνουν στο Καζάν περιλαμβάνονται ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ο Ινδός Πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.

Χαστούκι ΟΗΕ στον Zelensky: Ο Guterres θα παραστεί στη σύνοδο των BRICS και θα συζητήσει για το Ουκρανικό με τον Putin

εδ.jpg

Παρόλα αυτά το ισχυρότερο ράπισμα για την Ουκρανία και τους νατοϊκούς της προστάτες ήρθε από τη μεριά του ΟΗΕ.
Κι αυτό διότι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Antonio Guterres, θα δώσει κανονικά το παρών στις εκδηλώσεις της συνόδου κορυφής των BRICS, η οποία ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου στο Καζάν.
Η σχετική εξέλιξη διέρρευσε σε δημοσιογράφους από το γραφείο του Guterres, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετάσχει ξανά στη σύνοδο κορυφής των BRICS, η οποία αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο Καζάν», δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής του Guterres, Farhan Haq.
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Guterres και ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin θα συζητήσουν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη θέση του ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε την ενόχληση του Κιέβου για τον Guterres, διότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS.
Η ουκρανική διπλωματία επεσήμανε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρνήθηκε να παραστεί στη λεγόμενη «σύνοδο ειρήνης» στην Ελβετία, αλλά αντί αυτού πήγε στη Ρωσία, υπονοώντας ότι αυτή η στάση του είναι μονόπλευρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης