Τελευταία Νέα
Διεθνή

McDonald's: Εκτός από burger, στο μενού της προσέθεσε και μια διατροφική κρίση

tags :
McDonald's: Εκτός από burger, στο μενού της προσέθεσε και μια διατροφική κρίση
Η έκρηξη λοιμώξεων από το κολοβακτηρίδιο E. Coli, που συνδέεται με το δημοφιλές χάμπουργκερ Quarter Pounder της εταιρείας, οδήγησε σε έναν θάνατο και 49 νοσηλείες σε 10 πολιτείες
Τηγανητές πατάτες με το μπιφτέκι σας; Παρακαλώ. Έξτρα τυρί; Σίγουρος. E. coli;
Στην αρχή της εβδομάδας κύρια ανησυχία της McDonald's ήταν πώς θα κερδίσει τους πελάτες της, πείθοντάς τους πως προσφέρει άφθονο value for money φαγητό.
Τώρα πρέπει να τους καθησυχάσει ότι το φαγητό τους είναι ασφαλές για κατανάλωση.
Η έκρηξη λοιμώξεων από το κολοβακτηρίδιο E. Coli που συνδέεται με το δημοφιλές χάμπουργκερ Quarter Pounder της εταιρείας, και η οποία οδήγησε σε έναν θάνατο και 49 νοσηλείες σε 10 πολιτείες, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην εταιρεία.
Αποτέλεσμα; Η κεφαλαιοποίηση της McDonald's υποχώρησε σε μία ημέρα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στο παρελθόν, ανάλογη κρίση είχε περάσει η Chipotle Mexican Grill, όταν το φαγητό της είχε δηλητηριάσει περισσότερους από 1.100 ανθρώπους…
Εκείνη την περίοδο η μετοχή της έχασε τα δύο τρίτα της αξίας της, ο CEO έχασε τη δουλειά του και εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 25 εκατ. δολ.
Σε ό,τι αφορά τη McDonald's, οι υγειονομικοί υποψιάζονται ότι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή τα μπιφτέκια του βοείου κρέατος που χρησιμοποιούνται στο Quarter Pounders θα μπορούσαν να είναι η πηγή της επιδημίας.
Στο μεταξύ, η αλυσίδα φαστ φουντ αφαίρεσε το Quarter Pounder από τα μενού σε όλες ή μέρος δώδεκα μεσοδυτικών ή ορεινών πολιτειών.
Οι μετοχές της McDonald's, έχοντας κάνει ράλι, άγγιξαν νέο υψηλό αυτόν τον μήνα και εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με όρους PE στο 25x.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης