Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vance: Ο Putin δεν είναι εχθρός – Ο Trump δεν θα βγάλει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αλλά η Γερμανία θα αναλάβει ευθύνες

Vance: Ο Putin δεν είναι εχθρός – Ο Trump δεν θα βγάλει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αλλά η Γερμανία θα αναλάβει ευθύνες
Ο Vance έχει μιλήσει συχνά κατά της στρατιωτικής επέμβασης στο εξωτερικό - αλλά η υποψηφιότητά του αντιπροέδρου έρχεται σε μια στιγμή όπου αρκετές διεθνείς συγκρούσεις παίζουν εξέχοντα ρόλο στην αμερικανική κοινή γνώμη και απειλούν να διευρυνθούν σε ευρύτερους πολέμους.
Ο γερουσιαστής του Οχάιο JD Vance αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin «εχθρό», λέγοντας αντ' αυτού ότι «θεωρών ότι είναι ξεκάθαρα αντίπαλος.
Είναι ανταγωνιστής».
«Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε έξυπνοι και για τη διπλωματία», πρόσθεσε, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του πρώην προέδρου Donald Trump, σε συνέντευξή του στο «Meet the Press» του NBC News που μεταδόθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024.
«Απλά επειδή δεν μας αρέσει κάποιος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε περιστασιακά να εμπλακούμε σε συζητήσεις μαζί του».
Τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση σε ερώτηση της Kristen Welker σχετικά με το εάν ο Vance βλέπει τον Putin ως σύμμαχο ή εχθρό.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ότι εάν θα τερματίσουμε ποτέ τον πόλεμο στην Ουκρανία, ουσιαστικά, σε κάποιο επίπεδο, θα πρέπει να εμπλακούμε σε κάποιου είδους διαπραγμάτευση μεταξύ της Ουκρανίας, μεταξύ της Ρωσίας, μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.
«Και αυτό είναι απλώς ένα απαραίτητο μέρος».
Σε απάντηση στην καταδίκη της πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Liz Cheney για τη ρητορική του όσον αφορά τις γυναίκες, ο Vance υποστήριξε ότι η πρώην γερουσιαστής του Wyoming θέλει να «ξεκινήσει πολέμους... σε όλο τον κόσμο, όπως οι νεοσυντηρητικοί του  Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ ο Τrump είναι «οπαδός της ειρήνης».
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα «παραμείνουν στο ΝΑΤΟ» υπό τη προεδρία Trump, ο οποίος αντιμετώπισε αντιδράσεις για τα σχόλιά του για τη συμμαχία, λέγοντας κάποτε ότι θα άφηνε τη Ρωσία να επιτεθεί σε κράτη μέλη που δεν πληρούν τους στόχους αμυντικών δαπανών
«Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό, συμπλήρωσε, να αναγνωρίσουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς ένας οργανισμός... κοινωνικής πρόνοιας», είπε στο NBC
. «Θα έπρεπε να είναι μια πραγματική συμμαχία» επικαλούμενος την περίπτωση μεγάλων οικονομιών όπως η Γερμανία που αναπτύχθηκαν χωρίς να μετέχουν στις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος έχει μιλήσει συχνά κατά της στρατιωτικής επέμβασης στο εξωτερικό - αλλά η υποψηφιότητά του έρχεται σε μια στιγμή όπου αρκετές διεθνείς συγκρούσεις παίζουν εξέχοντα ρόλο στην αμερικανική κοινή γνώμη και απειλούν να διευρυνθούν σε ευρύτερους πολέμους.
Απάντησε επίσης στα σχόλια του πρώην αντιπροέδρου Maik Pence πέρυσι, λέγοντας ότι ο Trump του είχε ζητήσει «να παραβιάσει τον όρκο του στο Σύνταγμα».
«Φυσικά η πίστη μου είναι στον αμερικανικό λαό και στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», απάντησε ο Vance όταν ρωτήθηκε εάν o ορκός πίστης του ως αντιπροέδρου θα εξαρτηθεί από τον Trump ή το Σύνταγμα.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ της πίστης στο Σύνταγμα και της υποστήριξης στον Donald Trump», πρόσθεσε ο Vance.
«Γι’ προσπαθώντας να πείσω τους Αμερικανούς συμπολίτες μου ότι η προεδρία Trump λειτούργησε υπέρ αυτών και θα ήθελα να επιστρέψουμε σε αυτές τις έξυπνες πολιτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης